Co na cellulit?

Zabiegi, kosmetyczki, powikłania, cenniki, kogo unikać,
Awatar użytkownika
Blanka_89

Co na cellulit?

Post autor: Blanka_89 »

Moją zmorą jest cellulit... Wcześniej był naturalny, bo i nadwagę miałam. Schudłam, cellulit oczywiście jest nieco mniejszy, ale biorąc pod uwagę, że jestem teraz całkiem zgrabna :P to bardzo psuje on efekt wizualny ;) Poratujcie proszę :)
Awatar użytkownika
Kasjopeja

Re: Co na cellulit?

Post autor: Kasjopeja »

Mnie pomogło picie dużej ilości wody i rolowanie :D wałek koniecznie z wypustkami ;)
Awatar użytkownika
Blanka_89

O widzisz, obie rady wezmę sobie do serca :) Przyznam szczerze, że ost trochę zaniedbałam pilnowania tego, ile wody piję :) A o rolowaniu myślałam zamiast rozciągania ;)
Awatar użytkownika
Kasjopeja

Post autor: Kasjopeja »

Zamiast to może nie, polecam jako uzupełnienie :) Urozmaicenie :)
Awatar użytkownika
Malinka

Post autor: Malinka »

A ja polecam też peeling z fusów z kawy :) Nie dosyć, że cellulit się zmniejsza, to jeszcze jaka gładka skóra :D Tylko wanna/prysznic brudne :P
Awatar użytkownika
Blanka_89

A jak robisz taki peeling? Fusy z czym mieszasz?
Awatar użytkownika
Malinka

Post autor: Malinka »

Z żelem pod prysznic lub olejkiem antycellulitowym :)
Awatar użytkownika
Klarysa_86

Post autor: Klarysa_86 »

Ja polecam jeszcze masaż na sucho, taką szczotką do masażu plus po takim masażu wetrzyj taki olejek :) Jestem natomiast ciekawa opinii na temat baniek chińskich :)
Awatar użytkownika
Blanka_89

Mam cerę naczynkową, więc odpada. Ale podobno są skuteczne :)
Awatar użytkownika
Stokrotka

Post autor: Stokrotka »

Ja polecam w ogóle wdrożenie do diety olejów roślinnych - oleju lnianego, oleju rzepakowego czy oleju konopnego. Szczególnie olej CBD polecam :)
Awatar użytkownika
dominika

Post autor: dominika »

A słyszeliście o takim produkcie jak Perfect Body Cellulite? Czytałam o nim recenzję na blogu https://www.firia.pl/perfect-body-cellu ... -i-opinie/ i muszę przyznać, że zastanawiam się nad jego zakupem. Niestety żaden krem ze sklepu mi nie pomaga, a chciałabym pozbyć się cellulitu raz na zawsze.

grzyb cordyceps
Awatar użytkownika
koraliczek90

Post autor: koraliczek90 »

Osobiscie polecam zabieg M2C https://modelowaniesylwetki.net/zabiegi ... ur-medical zdecydowanie dziala jesli chodzi o cellulit. Mialam straszne uda i nogi po ciazy ale teraz.. cud miód i orzeszki jak to sie mowi :)
Awatar użytkownika
modna11

Post autor: modna11 »

Na cellulit to na pewno ma wpływ wiele czynników i trzeba się zastanowić nad tym, czy nie da się lepiej jeść, więcej ćwiczyć. Także kosmetykami można sobie pomóc. Nawilżenie ciała to na pewno podstawa i na to warto postawić. Krem witaminowy do ciała Hildegard Braukmann pozwala mi dobrze nawilżyć całe ciało.
Awatar użytkownika
edzia

Post autor: edzia »

Może po prostu zabiegi medycyny estetycznej? Uważam, że to najlepsze możliwe rozwiązanie. Tym bardziej, że są różne tego typu zabiegi na rynku. Zajrzyjcie do krakowskiej Neonii, gdzie poczytacie więcej na ten temat: https://neonia.com.pl/problem-zabieg/us ... cellulitu/ .
Awatar użytkownika
maska

Post autor: maska »

Po lecie to trzeba zadbać o swoje ciało i dobrze je nawilżyć. Sezon plażowania i sporo słońca na pewno wysuszyło skórę. Zabiegi z Restylane SkinBoosters są polecane przez kobiety. To kompleksowe nawilżenie, więc skóra bardzo odżyje.
Awatar użytkownika
Renia22

Post autor: Renia22 »

dieta i ruszenie tyłka :) od tego trzeba zacząć
Awatar użytkownika
Kajka39

Post autor: Kajka39 »

Jeżeli szukacie czegoś odpowiedniego dla siebie to polecam klinikę w warszawie https://klinikamiracki.pl/encyklopedia/ ... na-skorze/ Mają mnóstwo zabiegów, najnowsze technologie i super lekarzy. Ja miałam obawy na Początek co zrobić jaki będzie efekt czy będzie spełniał moje oczekiwania i się udało
Awatar użytkownika
Karolina88

Post autor: Karolina88 »

Ja miałam taki zabieg Cellulaza w klinice Bieńkowscy Clinic https://bienkowscyclinic.pl/ jeden zabieg wystarczył i cellulitu się pozbyłam . Myślę że warte jest to każdej ceny. Myślę że dla naszego komfortu warto zainwestować
Awatar użytkownika
malasarenka

Post autor: malasarenka »

A moze liposukcja? W Katowicach w Dermed robią takie zabiegi :) Mozna osiagnac naprawde swietne efekty, moja siostra chodzila i jest bardzo zadowolona :D Ja wygladam dobrze wiec nie bede nic robic.. noo moze kiedys poprawie nos :D
Awatar użytkownika
Arya

Post autor: Arya »

Zabiegi na cellulit są skuteczne, ale moim zdaniem jeśli nie zmienicie swojego stylu życia, to cellulit powróci. Możecie wydać na takie badania kupę kasy, ale potem okaże się, ze cellulit wraca. Polecam
regularne masaże
uprawianie sportu
jak rownież stosowanie profesjonalnych kosmetyków do ciała:
https://zwierciadlo.pl/material-partner ... a-problemu

Strialys daje dobre rezultaty jeśli chodzi o usuwanie rozstępów oraz cellulitu.
ODPOWIEDZ