dobrze kryjące podkłady
Zapraszamy do dyskusji osoby zainteresowane kosmetykami, urodą, kosmetologią i nowinkami z branży beauty. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
- Huberta
dobrze kryjące podkłady
Zawsze miałam dość duży problem z tym, żeby kupić dobrze kryjący podkład. Niekiedy też trudno było mi dopasować odcień do koloru mojej skóry twarzy. Podejrzewam, że każda kobieta prędzej czy później będzie miała taką zagwozdkę. W każdym razie jakiś czas temu odkryłam podkłady Golden Rose. Możecie mi powiedzieć, co o nich sądzicie? Mnie wydają się naprawdę świetne 

Re: dobrze kryjące podkłady
Post autor: Franka89 »
Nie należy zapominać o jeszcze jednej, bardzo ważnej kwestii: typach urody. Wybór odpowiedniego koloru podkładu jest kluczowy dla uzyskania naturalnego i jednolitego wyglądu skóry. Odpowiednio dobrany odcień podkładu powinien zharmonizować się z typem urody i karnacją, aby uzyskać jak najbardziej naturalny efekt. Poniżej przedstawiam kilka wskazówek dotyczących kolorów podkładu pasujących do różnych typów urody. Inny podział znajdziesz tutaj https://ciekawekosmetyki.pl/jak-rozpozn ... est/b_xizj. Typ "jasna karnacja" (jasny odcień skóry, często z blond włosami i jasnymi oczami): Osoby o jasnej karnacji powinny szukać podkładów o neutralnym lub różowym tonie. Unikaj odcieni podkładów o zbyt żółtym lub pomarańczowym tonie, które mogą wydawać się zbyt ciemne lub sztuczne na jasnej skórze. Typ oliwkowy (karnacja o żółtawym lub oliwkowym odcieniu): Osoby o oliwkowej karnacji powinny wybierać podkłady o żółtym lub zielonym tonie. Te kolory doskonale komponują się z naturalnymi odcieniami skóry o żółtawym lub oliwkowym tonie. Typ "średnia karnacja" (średni odcień skóry, często z brązowymi lub kasztanowymi włosami): Osoby o średniej karnacji mogą wybierać podkłady o złocistym lub brzoskwiniowym tonie. Unikaj zbyt jasnych odcieni, które mogą sprawiać wrażenie bladości, oraz zbyt ciemnych odcieni, które mogą odbiegać od naturalnego kolorytu skóry. Typ "ciemna karnacja" (głęboki odcień skóry, często z ciemnymi lub czarnymi włosami): Osoby o ciemnej karnacji powinny szukać podkładów o ciepłych odcieniach, takich jak brązy, czerwienie lub odcienie oliwkowe. Unikaj zbyt jasnych podkładów, które mogą wydawać się szare, oraz podkładów o zbyt zimnych odcieniach, które mogą kontrastować z naturalnym kolorytem skóry.
Post autor: marszalka »
ja wiele podkladów juz jesli chodzi o swoja pielegnacje przerobiłam, przetestowałam i z cala pewnoscia moge powiedziec, ze najlepiej mi podpasował podklad z Loreala, ładnie kryje, ale nie roluje sie i nie robi efektu maski
Post autor: Lolita »
A mozesz podesłać jakiegoś linka czy coś? Bo przeglądałam sobie i z tego co widze, to Loreal ma naprawde sporo tych podkładów, a chciałabym zamowic wlasnie ten konkretny i sobie wypróbować
Post autor: marszalka »
Ja mam ten https://www.notino.pl/loreal-paris/true ... -w-plynie/ jest sporo odcieni do wyboru i nawet na stronie jest opcja dobrania sobie podkladu takze warto skorzystac jesli sie zamawia pierwszy raz
Post autor: Zuźka »
Dobrze kryje podkład Wonder Match od Eveline. Luksusowy ale nie drogi kosmetyk
mój hit
teraz używam go też z bazą z tej samej serii, bo wtedy twarz jeszcze piękniej wygląda a poza tym ta baza ma właściwości nawilżające i pielęgnujące

Przejdź do
- Forum
- ↳ Moda damska
- ↳ Moda dziecięca
- ↳ Moda męska
- ↳ Kosmetyki
- ↳ Okazje
- ↳ Kosmetyka - zabiegi
- ↳ Okulary
- ↳ Kosmetyki naturalne
- ↳ Jakich kosmetyków używasz?
- ↳ Dermokosmetyki