Jak radzić sobie z suchą skórą?

Zapraszamy do dyskusji osoby zainteresowane kosmetykami, urodą, kosmetologią i nowinkami z branży beauty. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Paula890

Jak radzić sobie z suchą skórą?

Post autor: Paula890 »

Mam już dość problemów z moją cerą! Jestem aktualnie w trakcie kuracji, która pomaga walczyć z moi trądzikiem. Słyszałam, że skóra w tym czasie może być przesuszona, ale nie spodziewałam się, że aż tak! Nie wiem już, jak sobie mam z nią poradzić. Co mam stosować, aby nie zapchać sobie porów?
oliwia0433

Re: Jak radzić sobie z suchą skórą?

Post autor: oliwia0433 »

Na pewno sięgaj sobie po dermokosmetyki, bo to one w takich przypadkach będą najlepiej dobrane i dają odpowiedni efekt. Również byłam w takim okresie swoje życia i moja Pani dermatolog poleciła mi krem Keracnyl Repair https://www.ducray.com/pl-pl . Bez problemu znajdziesz go w wielu aptekach. Świetnie zregenerował skórę, złagodził podrażnienia i super nawilżał, czyli robił to, co najważniejsze.
luśka432

Post autor: luśka432 »

Wiesz co mi niesamowicie poprawiło kondycję skóry? Kapsułki NEOGLANDYNA. DO łykania 3 razy dziennie. Zawierają one tłoczone na zimno, wysokiej jakości oleje: lniany i z ogórecznika bogate w Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe (NNKT). Chronią, nawilżają skórę, zapewniają gładkość i też są bardzo dobre np. dla cery trądzikowej czy z AZS, łuszczycą. Ja myślę, że warto zainwestować. Kosztują niewiele, a działają!
Kasia12

Post autor: Kasia12 »

Sporo zależy od tego z jakiego powodu masz suchą skórę. Czy to jest zwykłe wysuszenie skóry, przez niewłaściwą pielęgnację, czy też jakaś choroba np. azs. Ja mam niestety to drugie i u mnie tylko stosowanie emolientów poprawia wygląd skóry. Bardzo dobry do codziennego stosowania w czasie remisji choroby oraz przy średnim nasileniu objawów jest krem exomega control. Jest to mój podstawowy kosmetyk, który wszędzie biorę ze sobą i który sprawia, że moja skóra mimo choroby, wygląda dobrze.
olinka

Post autor: olinka »

Paula890 pisze: ↑25 paź 2021, 14:37 Mam już dość problemów z moją cerą! Jestem aktualnie w trakcie kuracji, która pomaga walczyć z moi trądzikiem. Słyszałam, że skóra w tym czasie może być przesuszona, ale nie spodziewałam się, że aż tak! Nie wiem już, jak sobie mam z nią poradzić. Co mam stosować, aby nie zapchać sobie porów?
Znam ten problem, skóra sucha, często jakieś podrażnienia się pojawiają... już serio nie wiem jak mam sobie z tym radzić. Balsamy nawilżające niestety nie pomagają :( może ktoś z was poleci coś skutecznego?
querassol

Post autor: querassol »

Jak masz suchą skórę to do dermatologa specjalisty idz ale polecam jednak prywatnie bo na nfz długo będziesz czekać. Tu https://zdrowie.pzu.pl/ masz jedne z lepszych placówek z opieką wysokiej jakości, zgłoś się i sama się przekonaj.
Milka

Post autor: Milka »

Regularne stosowanie toniku sprawiło że mam bardziej nawilżoną i miękką cerę. Stosuję tonik 2 razy dziennie po umyciu. Fajnie się sprawdza tonik z ceramidami od Eveline o nazwie 6 Ceramides
Obrazek
Awatar użytkownika
kasiunia

Post autor: kasiunia »

Czy wiecie o tym ,że wszystkie kosmetyki zanim zostaną dopuszczone do powszechnego stosowania muszą przejść szereg badań aby nikomu nie stała się żadna krzywda. Badania te przeprowadza się w specjalistycznych laboratoriach, gdzie kluczową sprawą jest ich wyjątkowo dobre wyposażenie a urządzenie takie jak na przykład titrator automatyczny to jedno z tych urządzeń, bez którego laboranci nie wyobrażaliby sobie pracy.
ODPOWIEDZ