jak rozpoznac wydzieline z pochwy?

Zapraszamy do dyskusji osoby zainteresowane kosmetykami, urodą, kosmetologią i nowinkami z branży beauty. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
izolda

jak rozpoznac wydzieline z pochwy?

Post autor: izolda »

mam pewien nieprzyjemny i wstydliwy problem, ostatnio pojawila mi sie jakas dziwna wydzielina z pochwy i totalnie nie wiem co to sie dzieje.. czy to musi byc cos zlego? troche sie boje...

meble wieruszów ceny
Awatar użytkownika
laleczka

Re: jak rozpoznac wydzieline z pochwy?

Post autor: laleczka »

Oj kochana wiem co przezywasz, sama sie meczylam z tym przykrym tematem, bo ani to kogos podpytac ani nic.. Ja znalazlam super artykul na https://tantumrosa.pl/jak-rozpoznac-nie ... -z-pochwy/ ktory mi przyblizyl temat
Awatar użytkownika
kamila9

Post autor: kamila9 »

czasami po prostu to może być fałszywy alarm, a jak pójdziemy do gina, to się okaże, ze dolega nam cos znacznie gorszego na przykład tak jak mi ostatnio hpv, przerażona byłam, ale jak się dowiedziałam, że wcześnie wykrycie hpv i kontrolowanie siebie(badania - cytologia) daje nawet możliwość wyleczenia tego wirusa, to przestałam się denerwować codziennie stosuję teraz żel papilocare, bo on ma pomóc wyeliminować wirusa
Awatar użytkownika
betoniara

Post autor: betoniara »

A jaki krem polecacie na podrażnienia w okolicach intymnych? Niestety mam skórę wrażliwą nawet w tych okolicach i choćby jazda na rowerze powoduje nieprzyjemne otarcia w tych okolicach, przez co przejażdżki rowerowe z synem przestały być przyjemne. Dość dużo czytałam na ten temat i pewna pani stosowała taki krem intymny na podrażnienia. Czy myślicie,że taki krem mi pomoże?
Awatar użytkownika
Katarzyna

Post autor: Katarzyna »

Jeśli wydzielina ma nieprzyjemny zapach lub kolor inny niż biały, to prawdopodobnie jest to jakaś infekcja. Z tego, co wiem, to lek octenisept na infekcje pochwy całkiem nieźle pomaga, ponieważ ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze i przeciwwirusowe. Czy któraś z Was miała okazję go stosować?
karolian8

Post autor: karolian8 »

Może się okazać, że problemem jest suchość pochwy. W takiej sytuacji dobrym wyborem będzie preparat Vagisan. Jest to intymny krem nawilżający niezawierający hormonów. Nawilża, natłuszcza, koi podrażnienia i pielęgnuje.
źródło

Post autor: źródło »

Jeśli masz jakieś wątpliwości, co do tego, czy masz infekcję intymną, to wiadomo - konsultacja u ginekologa jest wskazana. Polecę Ci chętnie moją klinikę ginekologiczną https://gabinetylucka.pl/ . Jakbyś też chciała u nich zrobić badania czy np. test na HPV, to też bez kłopotu lekarz pobierze wymaz.
Awatar użytkownika
Inna87

Post autor: Inna87 »

Mnie jednak też się wydaje, że nie ma co samodzielnie oceniać takich rzeczy, bo przecież nie jesteśmy lekarzami, żeby mieć taką wiedzę...
Moiżesz normalnie iść do ginekologa, albo umówić się na szybką konsultację online na video ze specjalistą np tu https://telemedi.com/pl/lp/pilne-konsultacje-medyczne/
pokazać mu o co chodzi i wtedy on da skierowanie na badania itd, wydaje mi się ze to szybka opcja i bez czekania w kolejkach
ODPOWIEDZ