Jakie kosmetyki na atopowe zapalenie skóry?
Zapraszamy do dyskusji osoby zainteresowane kosmetykami, urodą, kosmetologią i nowinkami z branży beauty. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
- Czesuawa
Re: Jakie kosmetyki na atopowe zapalenie skóry?
Z tego, co wiem, to na atopowe zapalenie skóry najlepsze są emolienty.
Tutaj https://www.dermoklinika.pl/dermatologi ... enie-skory widziałam ciekawy namiar.
Wydaje mi się, że nie zaszkodzi tam sobie zerknąć.
Piszą tam więcej o tym, czym się objawia ta choroba, na co trzeba uważać i co można zrobić, żeby z nią w miarę normalnie funkcjonować.
Myślę, że to przydatne informacje.
Tutaj https://www.dermoklinika.pl/dermatologi ... enie-skory widziałam ciekawy namiar.
Wydaje mi się, że nie zaszkodzi tam sobie zerknąć.
Piszą tam więcej o tym, czym się objawia ta choroba, na co trzeba uważać i co można zrobić, żeby z nią w miarę normalnie funkcjonować.
Myślę, że to przydatne informacje.
- Nakia
Dermatolog jakiś czas temu przepisał mi maść, ale taką do wykonania w aptece. Wiecie, że miałam początkowo problem z realizacją takiego zlecenia? Dopiero w aptece DOZ okazało się, że mają zaplecze do wykonywania takich kosmetyków, a nawet leków.
- Luiza
Sporo takich leków recepturowych przerabiałam z moim synem, ale ja od początku do doz uderzałam, bo szybko realizowali takie recepty. Na szczecie od jakiegoś czasu udało nam się opanować azs i żadne leki nie są potrzebne.
- Karolina11
Post autor: Karolina11 »
A próbowałaś może z kosmetykami na bazie konopi ? U mnie sprawdzają się rewelacyjnie, skóra jest odpowiednio nawilżona, zero niedoskonałości z którymi wcześniej się wzmagałam
I tu polecam wam sklep https://konopieizdrowie.pl/pl/producer/Annabis/27, w którym przeważnie się zakupuje 

- Cindy
To prawda, apteki DOZ w tym momencie jako jedne z nielicznych wykonują takie zamówienia na leki czy kosmetyki recepturowe.Nakia pisze: ↑29 lut 2020, 19:38 Dermatolog jakiś czas temu przepisał mi maść, ale taką do wykonania w aptece. Wiecie, że miałam początkowo problem z realizacją takiego zlecenia? Dopiero w aptece DOZ okazało się, że mają zaplecze do wykonywania takich kosmetyków, a nawet leków.
- Matley
Żadne, gdyż zapalenie bierze się z "reakcji alergicznej na coś". Najczęściej pokarm i śmieci w nim zawarte, ale mogą być i kosmetyki.wajper pisze: ↑18 lut 2020, 13:46 Jakie kosmetyki na atopowe zapalenie skóry mają najwięcej sensu?
Co można stosować, a czego nie?
Eliminuje się szkodliwe rzeczy i stosuje leki, nie kosmetyki. Z doświadczenia: detromecyna wielu osobom pomaga, ale na nia trzeba recepty.
- kalia
Mój dermatolog przepisał mi właśnie leki na zamówienie. Muszę przyznać, że w DOZ poradzili sobie z tym bez żadnych problemów. Widać, że mają świetnie przeszkolony personel i używają produktów bez konserwantów. To dla mnie bardzo ważne.
narożnik kuchenny i stół
narożnik kuchenny i stół
- mordka31
Niektóre osoby zmagające się z cukrzycą mają problemy skórne. To niezwykle obciążająca kwestia, która sprawia, że zastosowanie odpowiedniej pielęgnacji jest bardzo wskazane. I tutaj z pomocą przychodzi Diabetyk24 czyli strona, gdzie każdy diabetyk znajdzie dedykowane jego problemom produkty, które złagodzą suchość czy inne dolegliwości. Na pewno warto tam zajrzeć.
Post autor: Jaśka23 »
Najlepsze kosmetyki poradzi na skórę dermatolog. Zawsze dobrze dobrane leczenie sprawdzi się w odpowiednim leczeniu. Widziałam ciekawe oferty na https://cmp.med.pl/cmp-wilanow-2/dermatolog/ . Moim zdaniem warto szukać ciekawych propozycji na szybkie i skuteczne leczenie.
Post autor: RenataĆ »
Polecam bardzo emolienty exomega control. Ja stosuje i widzę mega poprawę stanu skóry, a wcześniej różnie z tym bywało. Używam do codziennej kąpieli płyn "kojąca kąpiel" bo bardzo skutecznie nawilża skórę i łagodzi uczucie swędzenia, które dla mnie jest najgorsze własnie w nocy. Kupiłam już kolejna butelkę płynu
Post autor: Róża »
Też znam te emolienty bo sama je stosuję. Dla mnie do mycia super sprawdza się pieniący się żel. Bardzo dobrze nawilża skórę i koi podrażnienia. Uwielbiam goRenataĆ pisze: ↑23 lut 2021, 21:55 Polecam bardzo emolienty exomega control. Ja stosuje i widzę mega poprawę stanu skóry, a wcześniej różnie z tym bywało. Używam do codziennej kąpieli płyn "kojąca kąpiel" bo bardzo skutecznie nawilża skórę i łagodzi uczucie swędzenia, które dla mnie jest najgorsze własnie w nocy. Kupiłam już kolejna butelkę płynu
- Kamila93
A tutaj https://www.febumed.com.pl/Pytania-i-po ... ol-56.html już zaglądaliście? Jeśli nie, to myślę, że warto. Macie tam bowiem wiele ciekawych i praktycznych informacji na temat atopowego zapalenia skóry. Znajdziecie tam bowiem wiele ciekawych porad i wskazówek, które mogą okazać się bardzo przydane.
Post autor: Ańka »
Ja też korzystam z tej możliwości, jaką dają apteki DOZ, czyli zaplecze do wykonywania takich recepturowych leków, ogromna wygoda, oszczędność pieniędzy.kalia pisze: ↑20 maja 2020, 10:48 Mój dermatolog przepisał mi właśnie leki na zamówienie. Muszę przyznać, że w DOZ poradzili sobie z tym bez żadnych problemów. Widać, że mają świetnie przeszkolony personel i używają produktów bez konserwantów. To dla mnie bardzo ważne.
Post autor: Aniołek »
Przy czym kwestia tego, na jakim stopniu zaawansowania jest Wasza choroba. Najrozsądniej będzie po prostu wybrać się do dermatologa i dowiedzieć się tego wszystkiego u źródła. Najlepiej byłoby zajrzeć do https://lekarzebezkolejki.pl/specjaliza ... -wenerolog i tam dowiedzieć się, kto będzie dla Was odpowiedni.
Post autor: chłonka »
Na pewno nie kosmetyki tylko specjalistyczne emolienty. Zwykłe kosmetyki w moim przypadku tylko pogłębiały problemy z przesuszaniem czy podrażnieniem skóry. Znaczna poprawa nastąpiła odkąd używam emolientów z exomega control. Do codziennego smarowania całego ciała mam mleczko, które idealnie i bardzo szybko nawilża skórę oraz zmniejsza podrażnienia i uczucie swędzenia. Jest bardzo wydajne, dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Ogromnym plusem jest to, że wystarczy się nim posmarować raz dziennie.
- Adma
Cześć dziewczyny! Chciałam spytać jak długo czekałyście na efekty po odstawieniu nabiału z diety? Chodzi o zmiany skórne u miesięcznego dziecka. Rozmawiałam z polozna i pediatra. Pierwsza zaleciła dietę, druga maść tanno hermal lotion i odradziła dietę póki co. No i nie wiem co robić. Po 5 dniach ścisłej diety bezmlecznej zero poprawy tylko mocniejsze zmiany. Mała jest wysypana na twarzy uszach https://atopicin.pl/kategoria-produktu/ ... nie-skory/ Ogólnie zastanawiałąm się czy nie wypróbować kosmetyków Atopicin na atopowe zapalenie skóry.
Czy ktoś moze stosował?
Czy ktoś moze stosował?
- kasiunia
Aby kosmetyki były dobre a klientki zadowolone muszą być one skuteczne. By dany preparat znalazł zastosowanie w codziennym życiu musi wcześniej przejść szereg badań i testów. Bez takich urządzeń jak ten oto spektrometr nir nie mielibyśmy wyników badań tak szybko i tak dokładnych.
Post autor: jamik »
Na tej stronie https://www.yoskine.com/ znajdziecie renomowaną markę specjalizująca się w produkcji wysokiej jakości kosmetyków do pielęgnacji ciała i twarzy. Ich bogata oferta obejmuje nie tylko kremy na dzień i na noc, ale także specjalistyczne produkty, takie jak kremy pod oczy, serum oraz różnorodne maski do twarzy, które są dostosowane do różnych potrzeb skóry.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Moda damska
- ↳ Moda dziecięca
- ↳ Moda męska
- ↳ Kosmetyki
- ↳ Okazje
- ↳ Kosmetyka - zabiegi
- ↳ Okulary
- ↳ Kosmetyki naturalne
- ↳ Jakich kosmetyków używasz?
- ↳ Dermokosmetyki