Kosmetyki do włosów

Zapraszamy do dyskusji osoby zainteresowane kosmetykami, urodą, kosmetologią i nowinkami z branży beauty. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
Karcia

Kosmetyki do włosów

Post autor: Karcia »

Hej Dziewczyny! Czy mogłybyście mi doradzić w kwestii pielęgnacji włosów? Od pewnego czasu bardzo mi się puszą i chciałabym jej jakoś uporządkować. Poza tym przydałoby się również je odżywić. Trafiłam chyba na złą farbę i trochę mi się podniszczyły. Szukałam jakichś dobrych produktów i muszę przyznać, że widziałam kolekcję Loreal https://www.gobli.pl/loreal-professionnel-c3682# . W sklepie jednak jest dużo różnych produktów i trudno mi się zdecydować. Może byście mi pomogły w wyborze?
Awatar użytkownika
Sensor

Re: Kosmetyki do włosów

Post autor: Sensor »

Z tymi farbami to różnie bywa, dlatego zawsze przed zastosowaniem dobrze by było zasięgnąć jakiejś porady. Farby Loreal faktycznie są dobre i ja się jeszcze nigdy na nich nie zawiodłam. Może wybierz sobie jakiś odpowiedni odcień i spróbuj zastosować. Mam przeczucie, że będziesz zadowolona z efektu, a kondycja włosów z pewnością się poprawi. Ja tam nigdy nie kupuję “kota w worku” . Najczęściej radzę się siostry, która stosuje podobne kosmetyki.
Awatar użytkownika
Sensor

Post autor: Sensor »

:)
Awatar użytkownika
Koralik

Post autor: Koralik »

Ja z kolei mam bardzo słabe włosy i już też w pewnym momencie nie wiedziałam co stosować. Mama mi radziła, żebym robiła jakieś kosmetyki domowymi sposobami i dała nawet jakąś recepturę na szampon babci. Trochę pomógł, ale nie na długo i wolałabym zacząć używać dobrych markowych produktów. Nawet przeglądałam produkty w sklepie Gobli, tylko jest faktycznie tyle różnych zestawów, że nie wiem, jaki kupić. Poza tym ceny są tak korzystne, że muszę coś wybrać z kolekcji tych kosmetyków.
Awatar użytkownika
Bercia

Post autor: Bercia »

Tak się akurat składa, że jak stosuję wyłącznie serię Loreal Professionnel i jestem wyjątkowo z niej zadowolona. Dopiero po tych kosmetykach moje włosy naprawdę odżyły. To nie tylko jedna z najbardziej popularnych marek, ale to produkty po prostu stworzone do idealnej pielęgnacji. Nie wyobrażam sobie kupować innych. Ważne jest również to, że dbają nie tylko o kondycję włosów, ale także o skórę głowy.
Awatar użytkownika
Sosna

Post autor: Sosna »

Zawsze myślałam, że farba to tylko daje kolor. Gdy miałam nakładany ten zestaw do koloryzacji z serii Loreal Majirel, to efekt później mnie zadziwił. Nie przypuszczałam, że włosy staną się tak miękkie i łatwo będą się układały. Od razu można było zauważyć polepszoną ich kondycję. Osobiście oceniam farby Loreal jako doskonałej jakości produkty. A jeśli chodzi o stronę Gobli.pl, to znam ją bardzo dobrze, jest na niej bardzo dużo kosmetyków tej marki.
Awatar użytkownika
Elizka

Post autor: Elizka »

To bardzo popularna marka i rzeczywiście wysokiej jakości. Już stosowałam kilka produktów i sprawdziły się idealnie. A jeśli chodzi o tą serię Loreal Absolut Repair Gold, to oceniam ją na najwyższą liczbę punktów. Moja córka miała bardzo zniszczone włosy i już nie wiedziałyśmy jak je ratować. A ten zestaw zdziałał po prostu cuda. Włosy odżyły i są nareszcie zdrowe.
Awatar użytkownika
Gwiazdka

Post autor: Gwiazdka »

A ja właśnie trafiłam na ten ciekawy sklep z kosmetykami Gobli.pl i chciałam się Was zapytać, czy często robicie w nim zakupy. Nie miałam pojęcia, że taki jest duży wybór różnych serii Loreal. Przydałoby mi się odświeżyć włosy, zanim położę znowu farbę. Zastanawiam się, jakie najbardziej by odpowiadały moim łamliwym i cienkich. Najgorsze, że są zupełnie pozbawione gęstości.
Awatar użytkownika
Kalinka33

Post autor: Kalinka33 »

Dla mnie podstawą dbałości o włosy jest dobrej jakości szampon o dobrym składzie. Zawsze staram się wybierać te, które są delikatne dla włosów, oczyszczają skórę głowy oraz dbają o nawilżenie włosów - https://www.cocolita.pl/szampony Do tego zwykle także dobrze jest dobrać do szamponu odżywkę z tej samej serii, ponieważ zwykle te kosmetyki nawzajem się uzupełniają.
Awatar użytkownika
redbull

Post autor: redbull »

Kochane, a macie jakieś tipy jak dbać okręcone włosy? Coś stąd może któraś próbowała? Już jestem w kropce totalnie :( https://biuti.pl/blog/jak-dbac-o-krecon ... ych-porad/
Awatar użytkownika
amelka87

Post autor: amelka87 »

Wasi mężczyźni stosują coś na siwe włosy? Mój mąż zauważył u siebie pierwsze siwe włosy i mówił, że chce się ich pozbyć. Zaczęłąm szukać czegoś na siwiznę i trafiłam na https://gr-7.eu/jak-dziala-gr-7-professional Zastanawiam się nad zamówieniem tego preparatu bo z tego co widziałam ma swietny skład i daje naprawdę dobre efekty.
Awatar użytkownika
lila

Post autor: lila »

Stosujecie na włosy też olejki? Ja nigdy dotąd nie stosowalam takich produktów, ale moja fryzjerka poleciła mi zakup olejku z Inoara - RÉSISTANCE. Stosuję go po każdym myciu włosów na końcówki, przez co z łatwością rozczesuję włosy, są nawilżone i pięknie się błyszczą. Co ważne, jest to olejk który absolutnie nie obciąża włosów, więc nie trzeba się martwić o ich nadmierne przetłuszczanie.

beninca italy
Awatar użytkownika
Angela

Post autor: Angela »

Ja niestety mam dosyć slabe wlosy i bardzo często zdarzalo się ,że przy użyciu nieodpowiedniej farby do wlosów zaczęly mi nadmiernie wypadać. No i mialam taki okropny żólty sztuczny odcien ... zastanawiam sie nad zmiana farby na taka naturalną https://naturalnefarby.pl/produkty/odci ... flex,13703 bez parabenów ,amoniaku itp. Myślę ,że to tez przywróciloby naturalny odcien blondu moich wlosów
Awatar użytkownika
Zefirka

Post autor: Zefirka »

Doskonałe kosmetyki ma Prouve https://www.prouve.com/category-codziennapielegnacja Od dwóch miesiecy używam ich szmponu i odżywki do włosów. kondycja moich włosów bardzo się poprawiła. Są bardziej nawilżone i miękkie.
Awatar użytkownika
kalia

Post autor: kalia »

Ja używam tylko naturalnych produktów i jestem bardzo zadowolona z efektów. Polecam Wam sklep produkty naturalne https://od-natury.pl/ . Tam znajdziecie bardzo duży wybór kosmetyków naturalnych, a także suplementów, witamin czy ziół.
Awatar użytkownika
argentynka

Post autor: argentynka »

A robicie same maseczki? U mnie świetnie się sprawdzają.
Awatar użytkownika
Adma

Post autor: Adma »

Jesli chcielibyście pofarbować włosy, polecam szukanie farb bez amoniaku Farby takie maja o wiele mniej niszczący wpływ na włosy niż farby z amoniakiem.
Ze swojej strony polecam Garnier Olia:
https://lavandin.pl/product-pol-6397-GA ... Blond.html
Bardzo dobra farba sklepowa, aczkolwiek warto zamawiać przez internet bo cenowo wychodzi o wiele taniej niż stacjonarnie.
Jej ilość konsystencja wystarcza nawet na włosy za łopatki o średniej gęstości.
Kolor wychodzi ciemniejszy niż na grafice na pudełku - no ale farba znacznie krócej się wypłukuje niż farby w podobnej cenie.
Farba przyjemnie pachnie, ładnie kryje i wyrównuje koloryt włosów.
Awatar użytkownika
pukla123

Post autor: pukla123 »

Adma pisze: ↑18 maja 2020, 7:26 Jesli chcielibyście pofarbować włosy, polecam szukanie farb bez amoniaku Farby takie maja o wiele mniej niszczący wpływ na włosy niż farby z amoniakiem.
Ze swojej strony polecam Garnier Olia:
https://lavandin.pl/product-pol-6397-GA ... Blond.html
Bardzo dobra farba sklepowa, aczkolwiek warto zamawiać przez internet bo cenowo wychodzi o wiele taniej niż stacjonarnie.
Jej ilość konsystencja wystarcza nawet na włosy za łopatki o średniej gęstości.
Kolor wychodzi ciemniejszy niż na grafice na pudełku - no ale farba znacznie krócej się wypłukuje niż farby w podobnej cenie.
Farba przyjemnie pachnie, ładnie kryje i wyrównuje koloryt włosów.
do włosów to ja polecam stosować Naturalne kosmetyki Ja od dawna stosuję beBIO Active Cosmetiqs , bardzo naturalny skład, bez. Nie przetłuszczają włosów, i sprawiają że są one w lepszej kondycji, wystarczyło u mnie kilka stosowań i już widać poprawę
Awatar użytkownika
malasarenka

Post autor: malasarenka »

Moje wlosy przez wiele lat wołały o pomste do nieba :P Od niedawna dopiero moje problemy sie skonczyly jak przypadkiem zgadalam sie z kolezanką o kosmetykach do włosów i ta poleciła mi z Bielendy serie botanic spa rituals. Kupilam sobie szampon lawenda z zieloną herbatą i odżywkę do kompletu. To jest do wlosow farbowanych jak moje. Ale maja tez do wlosow zniszczonych i przetluszczajacych sie :)
Awatar użytkownika
Polusska

Post autor: Polusska »

Osobiscie bardzo lubię polską markę Bielenda, ma własnie super linię kosmetyków do pielęgnacji włosów i to naturalną - Botanic spa Rituals . Polecam, moje ulubione
Awatar użytkownika
pudełeczka

Post autor: pudełeczka »

Chyba każdy z nas kupuje bardzo dużo różnych kosmetyków do włosów bo jednak chcemy mieć piękne i zdrowe włosy. Ja z reguły staram się kupować kosmetyki takich lepszych marek bo jednak moje włosy są dość wymagające. Ostatnio nawet zakupiłam bardzo dobrą piankę do włosów w tej drogerii https://www.perfumesco.pl/pianka-do-wlosow i to po okazyjnej cenie. Także nie zawsze opłaca sie chodzić do drogerii bo w internecie także można znaleźć fajne promocje
Awatar użytkownika
Roksana90

Post autor: Roksana90 »

Jeśli zauważyłaś spadek kondycji włosów po farbie, to może pora pomyśleć o sięgnięciu po te z naturalnym składem? Odkryłam ostatnio farby ziołowe i henny i już wiem, ze nigdy nie wrócę do mocno inwazyjnych, drogeryjnych produktów. Zabieg z ich użyciem się super łatwy, wykonuje go samodzielnie w domu. Ich ogromnym plusem jest minimalny wpływ na strukturę włosa, dzięki czemu nie narażamy ich na nadmierne zniszczenia. Poczytaj więcej na https://www.helfy.pl/pl/menu/farby-i-henny-459.html. Zawsze stamtąd zamawiam i jak na razie strona jest jak najbardziej godna polecenia.
Awatar użytkownika
Majka

Post autor: Majka »

Poczytaj trochę o tym w jaki sposób pozbyć się siwych włosów. Pamiętaj jednak, że farbowanie nie jest skuteczną metodą. ja słyszałam wiele pozytywnych komentarzy o https://gr-7.eu/ więc warto sprawdzić co na to profesjonalny trycholog.
Awatar użytkownika
Pawpaw

Post autor: Pawpaw »

Czy jest tutaj ktoś, kto również ma problem z ogarnięciem swoich włosów do ramion? Ja już czasami załamuje ręce nad tym wszystkim. Koleżanka mi podesłała teraz artykuł : https://www.babskiswiat.com.pl/wlosy-do ... econe.html i mam nadzieje, że mi w czymś on pomoże. Grzywki na szczęście nie mam, ale moje włosy z natury są kręcone, co już jej dość kłopotliwe. Jak jest u was?
Awatar użytkownika
Stylowo123

Post autor: Stylowo123 »

Cieszę się, że nie mam dużego problemu z włosami, no może tylko taki, że są czasem niesforne i trudno je ułożyć. Słyszałam o takim zabiegu keratynowego prostowania i chcę z niego skorzystać w J’adore Instytucie w Warszawie https://jadoreinstytut.com/warszawa/fry ... ie-wlosow/ Dzięki tej metodzie włosy stają się świetnie odżywione i uzupełnione w keratynę. Poza tym super wyglądają, są lśniące i sprężyste i nie poddają się zmianom pogody. To coś dla mnie! Może też się skusicie?
Awatar użytkownika
Modnaja

Post autor: Modnaja »

do regeneracji włosów fajnie sprawdza się olej z wisiołka. Super odżywia i wzmacnia cebulki i całego włosa. Ja od jakiś 3 miesiecy biorę oeparol i naprawdę włosy mi się mega poprawiły. Wcześniej były matowe i mi wypadały, a teraz sa zdrowe i lśniące. Naprawdę widac efekt.
gość

Post autor: gość »

Ja stawiam na naturalne podukty dlatego wybralałam te od Orientany z serii z imbirem i trawa cytrynowa ktore slicznie pachna. a raz w tygodniu robie sobie takie olejowanie z ich olejku kokosowego - zostawiam go na kilka godzin na wlosach a potem zmywam.
Awatar użytkownika
ravi

Post autor: ravi »

Ja do olejowania włosów ostatnio używam oleju rzepakowego i sprawdza mi się to super. Moim zdaniem olej rzepakowy właściwości ma wprost stworzone do tego celu. A czego wy jeszcze używacie do olejowania?
Grześ

Post autor: Grześ »

Na cofnięcie procesu siwienia, polecam ten produkt https://gr-7.eu/. Jest to mieszanka ziół, która stymuluje cebulki włosów, do produkcji melaniny, czyli substancji odpowiedzialnej za kolor włosów. Eliksir działa tak szybko, że już po siedmiu dniach, zauważycie pierwsze efekty. Myśle, że jest warty zainteresowania :)
Awatar użytkownika
koraliczek90

Post autor: koraliczek90 »

kiedys kupowalam najtansze szampony z marketu bo nie zwracalam uwagi, teraz majac suche i zniszczone musialam sie ogarnac, znalazlam kilka fajnych kosmetykow ale moj totalny strzal w 10 to lawenda z awokado z firmy John Masters Organics nie jest drogi ale dziala cuda
Awatar użytkownika
ramonesska

Post autor: ramonesska »

Stosowanie odpowiednich kosmetyków- jak najbardziej, ale musimy pamiętać, że czasami i to może nie być wystarczające jeśli będziemy mieć na przykład niedobory biotyny. Dlatego też, jest taka możliwość , że można te brakujące witaminy odpowiednio suplementować https://marketbio.pl/category/suplement ... ie-biotyna A biotyna właśnie świetnie działa na kondycję ogólną włosów, skóry i paznokci. Sama się o tym przekonałam, moje włosy wyglądają obecnie znacznie lepiej niż jeszcze kilka miesięcy temu
gwieździsta

Post autor: gwieździsta »

koraliczek90 pisze: ↑18 paź 2021, 11:36 kiedys kupowalam najtansze szampony z marketu bo nie zwracalam uwagi, teraz majac suche i zniszczone musialam sie ogarnac, znalazlam kilka fajnych kosmetykow ale moj totalny strzal w 10 to lawenda z awokado z firmy John Masters Organics nie jest drogi ale dziala cuda
pierwsze slysze o takiej firmie, nie widzialam jej w sklepie. gdzie ja znajde?
Awatar użytkownika
koraliczek90

Post autor: koraliczek90 »

gwieździsta pisze: ↑25 paź 2021, 11:56
koraliczek90 pisze: ↑18 paź 2021, 11:36 kiedys kupowalam najtansze szampony z marketu bo nie zwracalam uwagi, teraz majac suche i zniszczone musialam sie ogarnac, znalazlam kilka fajnych kosmetykow ale moj totalny strzal w 10 to lawenda z awokado z firmy John Masters Organics nie jest drogi ale dziala cuda
ja zamawiam na notino bo tam jest najwiekszy wybor
gwieździsta

Post autor: gwieździsta »

koraliczek90 pisze: ↑26 paź 2021, 10:29
gwieździsta pisze: ↑25 paź 2021, 11:56
ja zamawiam na notino bo tam jest najwiekszy wybor
no wlasnie zerknelam faktycznie duzo, dzieki :D
ODPOWIEDZ