krem przeciwzmarszkowy

Zapraszamy do dyskusji osoby zainteresowane kosmetykami, urodą, kosmetologią i nowinkami z branży beauty. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
marietta86

krem przeciwzmarszkowy

Post autor: marietta86 »

Cześć dziewczyny! Czy stosujecie jakieś kremy na zmarszczki? Ja chyba powoli powinnam się zacząć za nimi rozglądać, ale na pewno byłoby mi łatwiej gdybyście podzieliły się waszym sekretem. Macie jakichś faworytów wśród tych kremów? Słyszałam na przykład, że warto zwrócić uwagę na krem eternelle. Któraś z was go używała i chciałaby zdradzić opinię? :)
juska

Re: krem przeciwzmarszkowy

Post autor: juska »

Ja moge polecic nie krem, a serum https://bielenda.com/diamentowe-lipidy- ... -noc-30-ml to jest swietne, i cena moim zdaniem przystepna
Ilona81

Post autor: Ilona81 »

U mnie kolosalna poprawa nastąpiła po stosowaniu kwasów AHA. To grupa organicznych kwasów, które odgrywają istotną rolę w pielęgnacji skóry. Główną zaletą kwasów AHA jest ich zdolność do złuszczania naskórka. Działa to poprzez usuwanie martwych komórek skóry, co pomaga odświeżyć cerę, poprawić jej teksturę i koloryt, a także wygładzić drobne zmarszczki i pozbyć się przebarwień. Działa to również na korzyść osób z problemami skórnymi, pomagając w walce z trądzikiem i stanami zapalnymi. Więcej szczegółów znajdziesz na tej stronie https://agatatomalla.pl/kwasy-aha-jakie ... aja/b_duvg Kwasy AHA mają także właściwości nawilżające, przyciągając wodę do skóry, co sprawia, że jest bardziej miękka i nawodniona. Co istotne, pobudzają produkcję kolagenu, który wpływa na elastyczność skóry, co jest kluczowe w procesie przeciwdziałania starzeniu się skóry. Jednak należy pamiętać, że kwas AHA może uczulać i podrażniać skórę, szczególnie u osób o wrażliwym typie cery. Dlatego istotne jest, aby stosować go z umiarem i zawsze chronić skórę przed słońcem podczas i po jego użyciu. Warto również skonsultować się z dermatologiem przed rozpoczęciem korzystania z produktów zawierających kwasy AHA, aby dobrać odpowiednie produkty i ustalić odpowiednią dawkę. Ogólnie rzecz biorąc, kwas AHA to składnik, który może znacznie poprawić kondycję skóry, ale wymaga odpowiedniej uwagi i ostrożności. Jego potencjał do poprawy tekstury, nawilżenia i odmładzania skóry czyni go popularnym składnikiem w produktach do pielęgnacji skóry, ale zaleca się jego używanie z umiarem i w ramach kompleksowej pielęgnacji skóry.
Żyleta

Post autor: Żyleta »

Moja mama używa z Eveline. To jej ulubiona marka kosmetyków i często je wybiera gdy coś się skończy. Tym bardziej jeśli chodzi o kremy do twarzy to lubi Eveline. Teraz używa krem na dzień i na noc Contour Correction i ja też go podkradam bo dobrze napina skórę

c.e.g. mopy
Awatar użytkownika
jorahmormontrip

Post autor: jorahmormontrip »

Jeśli lubicie dbać o cerę i skórę, to moim zdaniem warto stawiać na jakościowe kosmetyki. Na tej stronie internetowej https://perfecta-kosmetyki.pl/ udało mi się odkryć wiele ciekawych kosmetyków do twarzy i ciała w bardzo dobrych cenach. Moim zdaniem warto zajrzeć na ich stronę.
ulk99

Post autor: ulk99 »

Nie ma lepszego niż krem Reishi od Orientany. Nie wiem który dokładnie składnik tak świetnie działa przeciwzmarszczkowo. Niemniej cała kompozycja jest świetna, na pierwsze i na drugie zmarszczki bardzo polecam. Naturalna pielęgnacja jest wyborna
Awatar użytkownika
Pawpaw

Post autor: Pawpaw »

Jeśli interesują cię ciekawe kosmetyki, to moim zdaniem warto przejrzeć ofertę firmy https://www.hadalabotokyo.pl/. Na ich stronie znajdziesz japońskie kosmetyki, które zasługują na uwagę. Oferują kompleksową pielęgnację twarzy, czego szukałam od dłuższego czasu.
Olga P

Post autor: Olga P »

Zobacz sobie kremy z linii Lift Booster Collagen od Eveline. Według mnie czysta rewelacja :) Bardzo dobre, treściwe kremy. Dobrze nawilżają i odżywiają skórę. Do tego ujędrniają ją i wygładzają. No i są w normalnej cenie :)
Awatar użytkownika
Adma

Post autor: Adma »

Cera dojrzała, normalna w kierunku suchej bez większych problemów, kilka melazm na kościach policzkowych.
• Pianka Ziaja do cery suchej i podrażnionej.
• tonik Skin79 Aragospa Aqua Toner
• serum SVR Ampule C
• serum nawilżające Onlybio Ritualia Tranquility
• Orientana Naturalny krem ze śluzem ślimaka
• Sensum Mare Algodrops SPF 50

Duże znaczenie ma też wprowadzenie codziennej rutyny pielęgnacyjnej. Warto jest zajrzeć sobie na stronę e-urodowo.pl/

Jest tutaj wiele dobrych porad :)
jolciaaa

Post autor: jolciaaa »

Wypróbuj sobie naturalny, wegański krem Reishi z Orientana. On działa nawilżająco, przeciwstarzeniowo i rewitalizuje skórę. Teraz widzę, że nawet jest u nich w outlecie dostępne opakowanie to akurat dobra okazja żeby przetestować :) https://www.orientana.pl/outlet/
ODPOWIEDZ