Maska nawilżająca do włosów

Zapraszamy do dyskusji osoby zainteresowane kosmetykami, urodą, kosmetologią i nowinkami z branży beauty. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
Sosna

Maska nawilżająca do włosów

Post autor: Sosna »

Witajcie Dziewczyny! Pewnie większość z Was też często farbuje włosy tak jak ja i często je myje. Wtedy trzeba używać dodatkowo kosmetyków wzmacniających i nawilżających. Kupuję różne produkty w drogeriach, które w różny sposób działają. Zauważyłam jednak, że dostępne są w sklepie Gobli profesjonalne kosmetyki https://www.gobli.pl/goldwell-c3753 , które są w podobnych cenach co tamte. Chciałabym coś wybrać dla siebie od Goldwell, ale nie jestem zdecydowana co konkretnie. Pomożecie?
Awatar użytkownika
Koralik

Re: Maska nawilżająca do włosów

Post autor: Koralik »

To prawda, że cenowo te kosmetyki Goldwell nie różnią się dużo od innych, które można kupić w drogeriach. W dodatku są o wiele lepsze i używane w profesjonalnych salonach. Oczywiście można je kupić także detalicznie tak jak wspomniałaś. Moje włosy też wymagały odratowania, bo doprowadziłam je przez różne zabiegi do złego stanu. I właśnie ta seria bardzo im pomogła. Mój ulubiony produkt to szampon do zniszczonych włosów.
Awatar użytkownika
Bercia

Post autor: Bercia »

Jeśli się regularnie farbuje włosy to moim zdaniem do ich codziennej pielęgnacji najlepsza będzie seria Goldwell Rich Repair. Ta linia produktów przeznaczona jest do wyjątkowo suchych i zniszczonych włosów. Fantastycznie odbudowuje barierę ochronną i świetnie regeneruje. Już jakiś czas stosuję te kosmetyki i naprawdę doskonale się sprawdzają. Zachęcam Was do spróbowania.
Awatar użytkownika
Elizka

Post autor: Elizka »

Ja to lubię tą serię, która tak fajnie nabłyszcza włosy, np. Color. Doskonała jest ta maska nawilżająca do włosów i szampon do włosów zniszczonych. Średnio tak co dwa miesiące farbuję włosy, więc wiadomo, że muszę je wzmacniać. Te kosmetyki skutecznie chronią kolor przed wypłukiwaniem, co stanowi dodatkową ich zaletę. No i jak na takie profesjonalne produkty to wcale nie są drogie.
Awatar użytkownika
Sensor

Post autor: Sensor »

Moje włosy są tak osłabione różnymi zabiegami, że już naprawdę nie wiem co zastosować aby je odżywić. Właściwie te kosmetyki, które stosuję nie działają tak jakbym tego chciała. Może powinnam też sobie kupić taki profesjonalny szampon do zniszczonych włosów i jakąś odżywkę lub maskę Goldwell. O marce słyszałam sporo dobrego ale jeszcze jej nie próbowałam. Chyba zdecyduję się zamówić jeden z tych zestawów.
Awatar użytkownika
Gwiazdka

Post autor: Gwiazdka »

Marka Goldwell to najwyższej jakości produkty. Zaczęłam je stosować w domu, ponieważ namówiła mnie to tego koleżanka, która jest fryzjerką. Podczas jednej z wizyt po prostu zapytałam, czy te kosmetyki można kupić do użytku domowego i powiedziała mi, ze jak najbardziej. Od tego czasu pielęgnuję włosy wyłączne zestawem Rich Repair. Dla mnie może nie istnieć inny szampon i maska nawilżająca do włosów.
Awatar użytkownika
Karcia

Post autor: Karcia »

Nie ma to jak maska nawilżająca do włosów firmy Goldwell. Kiedyś wydawało mi się, że wystarczy tylko skorzystać z szamponu. Tak się składa, że obydwa kosmetyki świetnie się uzupełniają i pozytywnie wpływają również na skórę głowy, a nie tylko włosy. A ten zestaw Dualsenses Color jest doskonały do pielęgnacji po farbowaniu. Po prostu świetne kosmetyki.
Awatar użytkownika
pudełeczka

Post autor: pudełeczka »

Sama od jakiegoś czasu szukam takiej bardziej nawilżającej maski do włosów bo jednak warto jest raz na jakiś czas taką maseczkę na włosy położyć, aby poprawić ich kondycję. Dlatego też przeszukuję internet aby znaleźć taką dobrą i sprawdzoną maseczkę. I tak też trafiłam na takie toniki do włosów https://www.perfumesco.pl/tonik-do-wlosow i tak się zastanawiam czy w ogóle one cokolwiek dają. Stosowaliście już może je?
Awatar użytkownika
Modnaja

Post autor: Modnaja »

Maski nawilżające do włosów są spoko, ale jeśli chceie naprawdę dobrze nawilżyć i odżywić włosy to warto brać suplemeny wspomagające urodę. Ja od kilku tygodni zażywam oeparol. To jest olej z wiesiołka w kapsułkach. Wiesiołek super wspomaga wzrost włosów, poprawia ich nawilżenie i ogólnie kondycje. Mi włost przestały wypadac i stały się lepiej odżywione, no i łatwiej się układają.
Awatar użytkownika
lila

Post autor: lila »

Wiesz co, jeśli chodzi o naprawdę dobrej jakości maski nawilżające do włosów, to ja Ci mogę polecić Daymoist z Inoara :) Kupiłam ją z polecenia koleżanki, która niegdyś zmagała się z bardzo przesuszonymi włosami i tak zwanym sianem :) Maska nie jest jakaś droga, łatwo można ją kupić, a efekty są super. Mega nawilża i odbudowuje, nawet takie włosy które są po mocnych zabiegach chemicznych.
gość

Post autor: gość »

Ja co prawda nie maluje wlosow ale kiedys to robilam i moje wlosy byly zniszczone jednak pomogly mi produkty od Orientany z trawa cytrynowa i imbirem, odzywka sietnie nawilza i duzo latwiej rozczesuje sie po niej wlosy.
MIkkrozaŻ

Post autor: MIkkrozaŻ »

Mi bardzo podpasowało serum do włosów wysokoporowatych z 4 Szpaki. Uwielbiam takie naturalne kosmetyki do włosów i staram się wybierać właśnie takie. Zależy mi na tym, żeby nie nakładać na włosy żadnej chemii a właśnie kosmetyki tworzone roślin. A jak to wygląda u Was?
ODPOWIEDZ