Nawilżająca maska do włosów - jaka?

Zapraszamy do dyskusji osoby zainteresowane kosmetykami, urodą, kosmetologią i nowinkami z branży beauty. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
kamila

Nawilżająca maska do włosów - jaka?

Post autor: kamila »

Szukam dobrej maski do włosów. Niestety po ostatnich zabiegach chemicznych moje włosy wyglądają fatalnie - są przesuszone, straciły blask i ogólnie wyglądają fatalnie. Stosowałam już kilka produktów, ale efektów zero.. może wy jesteście w stanie mi coś polecić?
Awatar użytkownika
lila

Re: Nawilżająca maska do włosów - jaka?

Post autor: lila »

Doskonale znam ten problem.. Zawsze miałam piękne i gęste włosy, ale po zbyt częstym farbowaniu wyglądają teraz fatalnie. Też się dowiem co polecają inne dziewczyny.
Awatar użytkownika
wiola

Post autor: wiola »

Jako fryzjerka i włosomaniaczka mogę polecić wam kosmetyki z Inoara, na bardzo suche i zniszczone włosy na pewno super sprawdzi się maska Absolut (taka w żółtym opakowaniu). To produkt z dobrym składem, bez amoniaku, parabenów i innych świństw, ktore niestety znajdują się w drogeryjnych produktach.. Warto byłoby także pomyśleć o profesjonalnych kuracjach w salonach fryzjerskich, skoro Twoje włosy są w tak złym stanie.
Awatar użytkownika
kamila

Post autor: kamila »

Zabiegi u fryzjera? Nawet nie wiedziałam, że coś takiego można wykonać..
Awatar użytkownika
wiola

Post autor: wiola »

Tak, można - w szczególności w tych profesjonalnych salonach. Poszukaj w okolicy fryzjera, ktory pracuje na Inoarze (ta firma ma kosmetyki do domowego użytku, ale też profesjonalne serie dla fryzjerów). Ja ze swojej strony mogę polecić Ci zabieg BotoHair, gdzie efekt utrzymuje się nawet 6 tygodni. Po takiej kuracji Twoje włosy będą nawilżone, odbudowane od wewnętrz i wygładzone. Myślę, że będziesz zadowolona z efektów :)
Awatar użytkownika
turinka

Post autor: turinka »

O swoje włosy warto dbać i maski z pewnością w tym pomagają. te skoncentrowane produkty mają na włosy naprawdę bardzo dobry wpływ. Włosy jak wiadomo nieustannie narażane są chociażby na zmienne warunki atmosferyczne. Ja ostatnio czytałam świetny artykuł poradnikowy ze strony https://www.interaktywna.pl/tematy/uroda/ . Ja również wcześniej nie wiedziałam, że taki zabieg można wykonać w zakładzie fryzjerskim.
Awatar użytkownika
dobby

Post autor: dobby »

Aby maska nawilżała warto dodać do niej trochę miodu :) Polecam bloga https://jakitatuaz.pl/ aby dowiedzieć się więcej o tym jak dbać o urodę
ODPOWIEDZ