pielęgnacja paznokci

Zapraszamy do dyskusji osoby zainteresowane kosmetykami, urodą, kosmetologią i nowinkami z branży beauty. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
Awatar użytkownika
lucyna

pielęgnacja paznokci

Post autor: lucyna »

Cześć. Muszę dowiedzieć się więcej na temat pielęgnacji paznokci. Mam problem z ich kondycją i chciałabym dowiedzieć się, jakie kosmetyki do paznokci są najlepsze do ich pielęgnacji.
Mam bardzo delikatne i łamliwe paznokcie, które często się łamią i rozdwajają. Próbowałam już wielu różnych produktów, ale żaden z nich nie działał tak, jakbym tego chciała.
Czy ktoś może mi polecić jakieś dobre kosmetyki do paznokci, które pomogą mi w poprawieniu ich kondycji? Chciałabym, aby były one skuteczne i bezpieczne dla moich paznokci.
Bardzo bym doceniła jakąkolwiek pomoc, jaką moglibyście mi udzielić. Dziękuję z góry za wszelkie sugestie i porady!
szyszka

Re: pielęgnacja paznokci

Post autor: szyszka »

Ja jakis czas temu odkryłam tą odzywke wzmacniajacą do paznokci https://bielenda.com/bio-vegan-nail-car ... ewne-10-ml bardzo fajna jest
Semsa

Post autor: Semsa »

Ten kto wymyślił lakier hybrydowy był geniuszem. W końcu mogę się cieszyć z manicure przez długie tygodnie a nie tylko 2-3 dni jak to było przy tradycyjnym lakierze. Nauczyłam się sama robić hybrydy i sprawia mi to dużo frajdy. Chociaż kolorów lakierów mam kilkadziesiąt to nie mogę się oprzeć kolejnym zakupom.
Zuźka

Post autor: Zuźka »

Nie ma nic lepszego do paznokci niż eliksir Orientany ze śluzem ślimaka. Stosowałam wiele kosmetyków odżywek w lakierze i nie w lakierze bo od zawsze mam łamliwe i kruche paznokcie. To co mi pomogło na dłużej to właśnie ten bogaty naturalny eliksir
michalikg

Post autor: michalikg »

Znacie jakieś sprawdzone i domowe sposoby na mechaniczne uszkodzenie paznokcia? Bardzo boli a wizytę u podologa mam dopiero za tydzień. Z góry dziękuję za wszystkie rady.
wodna12

Post autor: wodna12 »

Odpowiednie obcinanie paznokci, tak aby nie wrastały to podstawa. Warto tez używać wysterylizowanych narzędzi. Dobrze dobrane nożyczki do paznokci to podstawa sukcesu.
Kwaśna

Post autor: Kwaśna »

Wybierając odpowiednie narzędzia do manicure i pedicure, warto zwrócić uwagę na jakość pilników, polerek oraz bloków dostępnych na stronie https://aruba.rzeszow.pl/pliniki-polerk ... i-pedicure i profesjonalne narzędzia nie tylko ułatwiają pracę, ale także pomagają w uzyskaniu lepszych efektów. Dobre pilniki i polerki zapewniają równomierną i delikatną obróbkę paznokci, co jest kluczowe dla zdrowia i wyglądu dłoni oraz stóp. Warto również zwrócić uwagę na ergonomiczność narzędzi, co znacząco wpływa na komfort użytkowania.
jonisa

Post autor: jonisa »

Całe życie miałam problem z zapuszczeniem paznokci, nawet te parę milimetrów. Dopiero jak weszły do sprzedaży lakiery hybrydowe w końcu mogłam sobie pozwolić na dłuższe paznokcie. Znalazłam bardzo fajny top do hybryd, który nie tylko ładnie utrwala manicure ale też nadaje mu piękny połysk a do tego zawiera witaminy.
ODPOWIEDZ