Rozjaśniane włosy
Zapraszamy do dyskusji osoby zainteresowane kosmetykami, urodą, kosmetologią i nowinkami z branży beauty. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.
- Koralik
Rozjaśniane włosy
Witajcie! Od jakiegoś czasu farbuję włosy na jasny blond, ale zauważyłam, że mam problem z żółknięciem koloru. Zaczęłam często włosy rozjaśniać, od czego bardzo się zniszczyły. Czytałam, że są takie szampony specjalne do blondu, które ochładzają kolor i przedłużają jego trwałość. Nawet znalazłam serię Loreal https://www.gobli.pl/loreal-blondifier-c4461 i zastanawiam się, czy te kosmetyki by zadziałały. Może się orientujecie?
- Sosna
Re: Rozjaśniane włosy
Nie powinnaś tak często rozjaśniać włosów. Rozjaśniacz bardzo je niszczy, dlatego im częściej to robisz, tym gorzej. Najlepiej stosować kosmetyki do ochładzania koloru. Najważniejsze, aby zawierały fioletowy albo niebieski pigment, bo wówczas dobrze działają. Loreal to doskonała seria produktów i pamiętaj, aby kupić zarówno odżywkę jak i szampon do włosów blond. Wówczas z pewnością poprawi się kondycja Twoich włosów.
- Sensor
Zgadza się, ta seria Loreal zawiera właśnie takie pigmenty. Te fioletowe i niebieskie szybciej się wypłukują z włosów, dlatego właśnie kolor robi się żółty. Miałam to samo ze swoimi włosami. Wystarczy, że kupisz szampon i będziesz stosować raz w tygodniu. Te produkty pielęgnacyjne Loreal Blondifier są po prostu rewelacyjne. Serdecznie Ci je polecam.
- Gwiazdka
Ja już przetestowałam masę różnych produktów i dopiero fryzjerka poradziła mi abym zajrzała właśnie do sklepu Gobli. Stwierdziłam, że skoro to profesjonalistka to musi bardzo dobrze znać się na kosmetykach. Moje rozjaśnione włosy tak brzydko wyglądały, że musiałam je zastosować. Byłam o niebo zaskoczona efektem. Te szampony i maski naprawdę cudownie działają! Mam nauczkę i żadnych innych tańszych już nigdy nie zastosuję.
- Karcia
Ja z tej serii kupiłam sobie trzy produkty. Loreal Blondifier Cool szampon do włosów blond, który neutralizuje żółte refleksy, maskę dodająca blasku oraz spray ochronny. Te kosmetyki idealnie pielęgnują włosy i nadają im niesamowitej żywotności. Z natury mam ciemne włosy, ale często je rozjaśniam i właśnie dlatego te kosmetyki tak bardzo mi się przydają. Są rewelacyjne.
- Elizka
Niestety włosy blond mają sporą tendencję do wahań koloru. Wystarczy oddziaływanie słońca, lub użycie jakiegoś tańszego produktu. Dlatego blondynki muszą się często bardzo natrudzić, aby uzyskać swój wymarzony odcień. Po to są właśnie kosmetyki Loreal, aby kolor tak szybko się nie wypłukiwał. Moc ochładzania żółci na włosach ma fioletowy pigment, który zawarty jest w Loreal Blondifier.
- Bercia
Bardzo mi odpowiada ten szampon do włosów blond. Jest to po prostu doskonały i sprawia, że jednolity kolor utrzymuje się przez cały czas. Kiedyś stresowałam się używaniem innych szamponów, bo każdy inaczej działał. Najgorszy był stres gdy po myciu wyglądałam jakbym jajko rozbiła na głowie. Teraz jestem spokojna, ponieważ w końcu trafiłam na świetne profesjonalne kosmetyki pielęgnacyjne Loreal.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Moda damska
- ↳ Moda dziecięca
- ↳ Moda męska
- ↳ Kosmetyki
- ↳ Okazje
- ↳ Kosmetyka - zabiegi
- ↳ Okulary
- ↳ Kosmetyki naturalne
- ↳ Jakich kosmetyków używasz?
- ↳ Dermokosmetyki