Czy ktoś z Was robił sobie może rezonans magnetyczny? Jak wygląda takie badanie? Ile trwa? Czy jest się czego bać (bo ja nie lubię żadnych badań, a tego typu specjalistyczne zabiegi to mnie już zupełnie przerażają)? Gdzie najlepiej je wykonać w w Warszawie? Dokładniej chodzi mi o rezonans barku. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
druty nawojowe łódź
badanie - rezonans
Dobre rady o zdrowiu i leczeniu - opowiadamy o domowych sposobach, jak i preparatach z apteki. Polecamy lekarstwa i ostrzegamy przed tym, co nam szkodzi. Bo zdrowie to podstawa.
Re: badanie - rezonans
Post autor: Małgorzata »
Tak robiłam sobie w tamtym roku rezonans magnetyczny kręgosłupa i nie masz się czego bać. To zupełnie bezbolesne, nieinwazyjne badania, którego nazwa tylko groźnie brzmi. Miałam je robione w Lux Med (na ul. Puławskiej - ale maja w Warszawie dużo placówek, więc na pewno znajdziesz coś co będzie blisko ciebie). Bardzo fajne podejście do pacjenta, miła obsługa. Wszystko mi dobrze wytłumaczyli, całość badania trwała kilka minut. Na wyniki też nie czekałam długo.
- wiola
Sama jestem po rezonansie, który zalecił mi lekarz i jak najbardziej polecam. To badanie jest bardzo dokładnie, dzięki czemu można rozpocząc odpowiednie leczenie i rehabilitację. Bez problemu możecie zapisać się tutaj na nfz, na stronie https://rexmedica.pl/rezonans-magnetyczny-w-ramach-nfz/ znajdziecie o wiele więcej informacji na ten właśnie temat.
- mordka31
Dla wielu osób zmagających się z różnymi chorobami i problemami, niekiedy nie możliwe jest wykonanie tego typu badania. Podanie kontrastu jest tu często niemożliwe. W takim wypadku jak stopa cukrzycowa warto na pewno szukać innych rozwiązań wraz ze swoim lekarzem prowadzącym, aby znaleźć jak najlepsze pomysły na leczenie.
Post autor: Kryśka8 »
Sprawdź w TOMMA - to placówka diagnostyki obrazowej, w której wykonywana dla mnie była tomografia komputerowa, ale z tego co się orientuję robią takżę RTG i właśnie rezonans magnetyczny. To profesjonaliście w swoim fachu - badania zawsze przebiegają sprawnie i wyniki są szybko dostarczane do wglądu dla pacjenta.
Post autor: Miłosz »
Badanie RTG można wykonać w klinice w https://www.rentgenlodz.pl/ Wszystkie badania wykonują specjaliści na nowoczesnym aparacie rentgenowskim. To klinika nowoczesna i dobrze wyposażona gdzie pracują doświadczeni i profesjonalni ludzie. Polecam to miejsce bardzo serdecznie.
- Katarzyna
Mnie ostatnio bardzo często boli głowa, więc chciałabym się przebadać. Jak sądzicie, czy lepszy będzie rezonans magnetyczny czy tomografia komputerowa? I gdzie najlepiej w stolicy zapisać się na takie badanie? Znacie jakieś godne polecenia miejsca? Czy na przykład Radio Medica na ul. Bobrowieckiej będzie ok?
Post autor: doneczka4 »
Jest takie coś jak rezonans stochastyczny? Poczytajcie sobie na ten temat na stronie internetowej https://zeptor.com.pl . Metoda srt to dobre rozwiązanie, terapia jest stosowana w neurologii i ortopedii u dorosłych i dzieci. Bardzo ciekawe rozwiązanie, które daje dużo możliwości, to nowatorski zabieg terapeutyczny układu nerwowo-mięśniowego.
Post autor: gąska »
Ja miałam rezonans i chociaż wiele osób się nim stresuje, to nie ma czego
Może to być lekko niemiłe, że jesteś zamknięta w małej przestrzeni ale badanie trwa max 20 minut więc można wytrzymać. I nie musisz się do tego badania przygotowywać. Jakbyś chciała zrobić w Warszawie, to prywatnie polecam tylko tu https://multimed.pl/

Przejdź do
- Forum
- ↳ Moda damska
- ↳ Moda dziecięca
- ↳ Moda męska
- ↳ Kosmetyki
- ↳ Okazje
- ↳ Kosmetyka - zabiegi
- ↳ Okulary
- ↳ Kosmetyki naturalne
- ↳ Jakich kosmetyków używasz?
- ↳ Dermokosmetyki