endometrioza

Dobre rady o zdrowiu i leczeniu - opowiadamy o domowych sposobach, jak i preparatach z apteki. Polecamy lekarstwa i ostrzegamy przed tym, co nam szkodzi. Bo zdrowie to podstawa.
Matyllda

endometrioza

Post autor: Matyllda »

Czy któraś z was leczy się na endometriozę? Ja dopiero niedawno zostałam zdiagnozowana i jestem przerażona :( nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzić. Wiem już że endometriozy nie da sie wyleczyć, a lecznie jest tylko objawowe, czasami jedynym rozwiązaniem jest operacja. Jak to jest u Was? I jakie leki stosujecie na ten paraliżujący ból? Bo mi już praktycznie nic nie pomaga:(
Judyta

Re: endometrioza

Post autor: Judyta »

To prawda, endometrioza to poważna choroba i właściwie nie da sie jej wyleczyć. Operacja to ostateczność, ale też nie ma się co bać - bo po usunięciu nacieków lepiej się funkcjonuje. Co do bólu to ja zdecdyowalam sie na leczenie medyczną marihuaną. Oczywiście wszystko pod kontrolą lekarzy z Centrum Medycyny Konopnej w Warszawie. Tam dobrali mi odpowiednią dawka , odpowiedzieli na wszystkie moje wątpliwości i pytania. Dzięki mm - mogę normalnie żyć, mimo endometriozy.
ODPOWIEDZ