Ile się u Was czeka na lekarza na NFZ?

Dobre rady o zdrowiu i leczeniu - opowiadamy o domowych sposobach, jak i preparatach z apteki. Polecamy lekarstwa i ostrzegamy przed tym, co nam szkodzi. Bo zdrowie to podstawa.
Awatar użytkownika
Inna87

Post autor: Inna87 »

Pytam z ciekawości, bo czesto słysze sporo narzekania na ten czas i kolejki, a sama korzystam z wizyt katowickim holsamedzie, tutaj: https://holsamed.pl/ no i przyznam, że na NFZ praktycznie nie czekam, i czasem sie zastanawiam skąd te kolejki i problemy?
Czy w różnych miastach czy nawet przychodniach albo szpitalach sytuacja może być zupełnie różna?
wićka

Re: Ile się u Was czeka na lekarza na NFZ?

Post autor: wićka »

na wizytę na NFZ czeka się zdecydowanie za długo dlatego wcale nie dziwi mnie to, ze większość osób leczy się prywatnie. Ja mieszkam w Warszawie i tu szczególnie polecam placówkę Medivita na Mokotowie. Można tu zrobić badania krwi., umówić się do okulisty czy lekarza medycyny pracy. Miła obsługa, szybkie terminy.
Awatar użytkownika
pamela

Post autor: pamela »

Trudno odpowiedzieć na to pytanie jednoznacznie bo wiele zależy od tego do jakiego lekarza chcesz się dostać. Do specjalistów wiadomo że od reki się nie dostaniesz i dlatego ja chodzę prywatnie. Także na diagnostykę endometriozy wybrałam się prywatnie do szpitala medicover bo mają tam przystępne terminy i świetnych specjalistów
Awatar użytkownika
stokrotka21

Post autor: stokrotka21 »

Tak, to prawda, zależy od lekarza ale nie zmienia to faktu że trzeba robić badania profilaktyczne, ja też je robiłam, między innymi cytologię i okazało się że nie jest najlepsza dlatego teraz stosuję taki https://www.gedeonrichter.pl/produkt/papilocare/ żel bo ginekolog mówi że takie wyniki są zwykle efektem zakażenia hpv
ODPOWIEDZ