Infekcje intymne
Dobre rady o zdrowiu i leczeniu - opowiadamy o domowych sposobach, jak i preparatach z apteki. Polecamy lekarstwa i ostrzegamy przed tym, co nam szkodzi. Bo zdrowie to podstawa.
- Sysiek
Infekcje intymne
Hej kochane co stosujecie na infekcje intymne? Macie jakieś sprawdzone sposoby? Znacie może jakiś dobry krem na infekcje intymne ?? Po ciąży niestety nabawiłam się infekcji, które co jakiś czas powracają 

- ramonesska
Re: Infekcje intymne
Post autor: ramonesska »
ja czesto miewalam infekcje intymne, ostatnio robbilam cytologie i wynik nie wyszedl taki jak powininen . Moj ginekolog powiedzial, zebym sobie przez pol roku zrobila kuracje zelem papilocare, ładnie odbudowuje nablonek i wspomaga regeneracje
kiełki brokułów
kiełki brokułów
Post autor: posą »
Moja koleżanka ostatnio poddała się zabiegowi, który miałby zrewitalizowac kształt jej pochwy. Udała się tutaj https://han-medica.pl ponieważ mieli najlepsze opinie w tym zakresie. Sama mówi, że jest zadowolona z efektów, ponieważ w końcu jej pewność siebie wróciła i może cieszyć się życiem 

- paralaksa
W takim przypadku najlepiej się udać do dobrego ginekologa, moja ginekolog w centrum medycznym https://danea.pl/ Naprawdę za każdym razem spisuje się na medal. Na nfz to chyba bym już nie raz miała powikłania... Nawet chciałam zrobić na fundusz badanie genu BRCA bo jestem w grupie ryzyka zachorowania na raka piersi ale czas oczekiwania na ten test to śmiech na sali.... Wolę właśnie pójść do sprawdzonej placówki i nie czekać, bo ja już nie mam siły na czekanie.
- mamapiotra
Post autor: mamapiotra »
Infekcje intymne to jak wiadomo rzecz niepożądana jednak jak wiadomo dość często się zdarzająca. Stan zapalny pochwy może przydarzyć się każdej z nas więc lepiej być przygotowaną na taką okoliczność . Wiadomo ,że sprawą podstawową jest higiena na odpowiednio wysokim poziomie, czasami to jednak nie wystarcza i wda się infekcja - trzeba wiedzieć wtedy jak reagować.
Post autor: mała12 »
Niestety my kobiety jesteśmy narażone na częste infekcje intymne. Przyczyn jest wiele. Ale żadnej nawet drobnej infekcji nie powinno się bagatelizować tylko najlepiej zgłosić się do swojego lekarza. Żeby potem nie było, że z małej rzeczy zrobi się duży i poważny problem. A to nigdy nie wiadomo.
- izka01
To jest akurat racja. Każda infekcja intymna wymaga leczenia. Też jak coś się dzieje niepokojącego to idę do mojego ginekologa. A tak jak czuję taki dyskomfort przez suchość pochwy, która potem powoduje podrażnienia i otarcia, to już mam sprawdzoną Cicatridinę dopochwowo. Dzięki tym globulkom szybciej się tam goi w środku i regeneruje.
Post autor: Waćka »
Infekcje intymne zdarzały się zawsze i będą się zdarzać w dalszym ciągu. Coraz lepiej umiemy sobie radzić z problemami natury intymnej. Po prostu świadomość pań w tym zakresie jest dużo większa ale i profilaktyka w zakresie informowania i odpowiedniego działania robi swoje. Lek na zapalenie pochwy jest powszechnie dostępny. Trzeba go po prostu mieć pod ręką i wiedzieć jak go stosować.
millerowie zalukaj
millerowie zalukaj
Post autor: Smiałka »
Przy infekcjach intymnych na pewno warto zastosowac probiotyk urologiczny. Ja akurat stosuje urolact, nie dosc, ze pomaga mi na zapalenie pecherza, to jeszcze przy bakteryjnych czy grzybiczych infekcjach dziala bardzo dobrze. Można go kupic w kazdej aptece bez recepty
Post autor: ańka »
Z tego co słyszałam, to probiotyki całkiem nieźle wpływają również na takie rzeczy jak infekcje intymne. Ja nie mam faktycznie takich problemów, a probiotyki staram się przyjmować przy każdej antybiotykoterapii i czasem jak po prostu czuje że coś jest nie tak z moim organizmem. Zazwyczaj korzystam z tych - https://mynarum.com/narum-mumio-200mg więc może u Ciebie by też to coś poskutkowało 

Post autor: tęcza »
Polecę Ci moją Panią dr z kliniki https://babkamedica.pl/ (Pani Doktor Dąbkowska). Też pomogła i wyleczyć chroniczne, nawracające infekcje intymne. Muszę przyznać, że dopiero po kuracji Pani Doktor udało mi się zapanować nad problemem. Gorąco więc rekomenduję tę ginekolożkę!
Post autor: małeczka »
Córka skończyła 16 lat i nie miała jeszcze menstruacji. Byłyśmy zaniepokojone, więc udałyśmy się do ginekologa dziecięcego w Białymstoku przy ul. Niedźwiedziej 69 https://www.gabinetginekologicznybialys ... -dziecieca . Pani doktor Anna Kluz-Kowal zleciła diagnostyczne badania ginekologiczne. Po wynikach tych badań rozpoczęłam terapię, która po niedługim czasie przyniosła oczekiwany skutek.
Post autor: Soło »
Oj zgadzam się, suchość pochwy naprawdę potrafi być uciążliwa, u mnie sprawdzają się globulki Vagisan, rewelacyjnie, że taki produkt jest dostępny bez recepty, bo można sobie pomóc jeszcze przed wizytą u ginekologa.izka01 pisze: ↑17 lut 2021, 14:01 To jest akurat racja. Każda infekcja intymna wymaga leczenia. Też jak coś się dzieje niepokojącego to idę do mojego ginekologa. A tak jak czuję taki dyskomfort przez suchość pochwy, która potem powoduje podrażnienia i otarcia
- pamela
Wiem że na suchość pochwy świetny jest też żel papilocare ale najważniejszą jego zaletą jest to że dzięki niemu można usunąć wirusa hpv z szyjki macicy. Ja stosowałam półroczną kurację i już nie odczuwam u siebie żadnych skutków tego zakażenia a cytologia po raz pierwszy od lat wyszła mi idealnie
Post autor: luiza ł. »
Tęcza, klinika BABKA MEDICA to też moja sprawdzona klinika w Warszawie. Akurat jeśli chodzi o jakość obsługi to nie mają sobie równych. Wizyty kontrolne, badania typu cytologia - zawsze wszystko robię właśnie tu. Mają świetnych ginekologów, osobiście mocno polecam!tęcza pisze: ↑31 sie 2021, 20:39 Polecę Ci moją Panią dr z kliniki https://babkamedica.pl/ (Pani Doktor Dąbkowska). Też pomogła i wyleczyć chroniczne, nawracające infekcje intymne. Muszę przyznać, że dopiero po kuracji Pani Doktor udało mi się zapanować nad problemem. Gorąco więc rekomenduję tę ginekolożkę!
Przejdź do
- Forum
- ↳ Moda damska
- ↳ Moda dziecięca
- ↳ Moda męska
- ↳ Kosmetyki
- ↳ Okazje
- ↳ Kosmetyka - zabiegi
- ↳ Okulary
- ↳ Kosmetyki naturalne
- ↳ Jakich kosmetyków używasz?
- ↳ Dermokosmetyki