Jak leczyć atopowe zapalenie skóry?
Dobre rady o zdrowiu i leczeniu - opowiadamy o domowych sposobach, jak i preparatach z apteki. Polecamy lekarstwa i ostrzegamy przed tym, co nam szkodzi. Bo zdrowie to podstawa.
- Czesuawa
Jak leczyć atopowe zapalenie skóry?
Jakie sposoby są najlepsze?
Tutaj https://www.dermoklinika.pl/dermatologi ... enie-skory czytałam, że nie ma jako takich leków na atopowe zapalenie skóry.
Są natomiast kosmetyki, które łagodzą objawy tej choroby i pozwalają w miarę normalnie funkcjonować.
Może ktoś z was miał z tą chorobą coś więcej do czynienia i zna skuteczne sposoby na to, żeby jakoś sobie z nią radzić?
Tutaj https://www.dermoklinika.pl/dermatologi ... enie-skory czytałam, że nie ma jako takich leków na atopowe zapalenie skóry.
Są natomiast kosmetyki, które łagodzą objawy tej choroby i pozwalają w miarę normalnie funkcjonować.
Może ktoś z was miał z tą chorobą coś więcej do czynienia i zna skuteczne sposoby na to, żeby jakoś sobie z nią radzić?
- Nakia
Re: Jak leczyć atopowe zapalenie skóry?
Mi dermatolog przepisał ostatnio maść do wykonania w aptece, trochę się nachodziłam, naszukałam w końcu bez jakiegokolwiek problemu receptę zrealizowali w aptece DOZ, mają zaplecze do wykonywania leków na miejscu.
gorczyca czarna do czego
gorczyca czarna do czego
- Irmina
Myślę, ze podstawą przy leczeniu atopowego zapalenia skóry są dobre kosmetyki oraz codzienna pielęgnacja. Co do samych kosmetyków to najlepiej kupować sprawdzone produkty z apteki. Duży wybór kosmetyków pielęgnacyjnych dla dzieci i dorosłych znajdziecie w ofercie apteki https://www.apteka-leki.pl/ . Tu kupicie dobre preparaty w przystępnych cenach.
- kamila9
w tym momencie przede wszystkim jest potrzebny odpowiedni dermatolog, idźcie do http://oberclinic.pl/ tam mają dobrych dermatologów którzy konkretnie doradzą, naprawdę
Ja tak uporałam się ze swoim azs

Ostatnio zmieniony 29 paź 2019, 16:23 przez kamila9, łącznie zmieniany 1 raz.
- bipbip
Długo czekałaś na wyrobienie tej maści? Chyba coraz rzadziej można w ogól taki recepty gdzieś wyrobić? A szkoda, bo taki robion leki, kosmetyki są świetne i niedrogie.Nakia pisze: ↑21 paź 2019, 23:02 Mi dermatolog przepisał ostatnio maść do wykonania w aptece, trochę się nachodziłam, naszukałam w końcu bez jakiegokolwiek problemu receptę zrealizowali w aptece DOZ, mają zaplecze do wykonywania leków na miejscu.
- poswiata
moje dziecko ma atopowe zapalenie skóry, trochę nam zajęlo zanim znaleźliśmy spoób by mu pomóc, super efekty dała dieta i regularne stosowanie kosmetyków. Atoperal bardzo nam pod względm składu i działania odpowiada, szybko łagodził świąd i zaczerwienienie, w zimie zazwyczaj jest zaostrzenie AZS więc zakupiląm już zapas kosmetyków
- umami
szybko robią takie rzeczy na receptę w DOZ, ja zazwyczaj kilka dni maks czekałam no i takie kosmetyki mają przystępną cenę i składybipbip pisze: ↑26 paź 2019, 21:02Długo czekałaś na wyrobienie tej maści? Chyba coraz rzadziej można w ogól taki recepty gdzieś wyrobić? A szkoda, bo taki robion leki, kosmetyki są świetne i niedrogie.Nakia pisze: ↑21 paź 2019, 23:02 Mi dermatolog przepisał ostatnio maść do wykonania w aptece, trochę się nachodziłam, naszukałam w końcu bez jakiegokolwiek problemu receptę zrealizowali w aptece DOZ, mają zaplecze do wykonywania leków na miejscu.
- Antek76
Ale jeśli mówimy o takich rzeczach, to na pewno warto pomyśleć, co sprawdzi się najlepiej. Ja bym nie brał niczego, czego nie zaleci lekarz lub farmaceuta. Właśnie dlatego warto zajrzeć do https://www.apteka-leki.pl/ i sprawdzić, jak szybko poradzić sobie z takim problemem.
- poswiata
z gotowych produktów na atopowe zapalenie skóry to polecam atoperal,mają sporo różnych kosmetyków do pielęgnacji ciała, moje ulubione to pianka do mycia i krochmal który do kąpieli się dodaje, super działają na skórę i nie podrażiają jej dodatkowo
- Nakia
Dziewczyny, ja tą maść na receptę odebrałam w DOZie już na następny dzień, więc naprawdę jestem ogromnie zadowolona. Bardzo szybka realizacja, oni to robią na miejscu. No i cena też ok 

- bipbip
zamiast leków na receptę można łatwo kupić atoperal na tego typu problemu, jest łatwo dostępny i mają całą gamę różnych kosmetyków, od rzeczy do kąpieli po kremy i emulsje. Coś można bez problemu znaleźć dla siebie
- Luiza
Jak lekarz zapisuje lek na receptę to kupujemy lek na recepte, a nie jakieś własne widzi mi się, bo można sobie zaszkodzić. Nasza dermatolog często zapisuje leki recepturowe ze sterydem albo antybiotykiem, albo przeciwświądowe. Takie recepty realizuję w aptece doz. Bez problemu wykonują leki recepturowe.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Moda damska
- ↳ Moda dziecięca
- ↳ Moda męska
- ↳ Kosmetyki
- ↳ Okazje
- ↳ Kosmetyka - zabiegi
- ↳ Okulary
- ↳ Kosmetyki naturalne
- ↳ Jakich kosmetyków używasz?
- ↳ Dermokosmetyki