Jak znaleźć dobrego ginekologa?
Dobre rady o zdrowiu i leczeniu - opowiadamy o domowych sposobach, jak i preparatach z apteki. Polecamy lekarstwa i ostrzegamy przed tym, co nam szkodzi. Bo zdrowie to podstawa.
Re: Jak znaleźć dobrego ginekologa?
Post autor: Toriś »
Jestem umówiona do ginekologa, ale może doradzicie co mogłabym kupić na problemy z suchością, tak, żeby zadziałać doraźnie?
Post autor: Barbaśka »
Wiesz co, mi farmaceutka poleciła globulki Vagisan, które fajnie się u mnie sprawdziły - szybko przyniosły ulgę i co ważne, efekt jest stały. Teraz jeszcze raz, dwa razy w tygodniu stosuję, żeby podtrzymać efekt.
- izka01
Wybór ginekologa jest niezmiernie ważny. Niezależnie czy chcemy się przebadać, czy chodzi o prowadzenie ciąży, czy dobranie skutecznej antykoncepcji. Ja po urodzeniu dziecka poprosiłam swojego ginekologa o zabezpieczenie. Biorę tabletki belara i to już dłuższy czas. Te akurat mają małą dawkę hormonów, nie mam problemów z libido, wszystko jest jak trzeba.
- pamela
Masz rację, dobry ginekolog zna się na nowinkach i potrafi dobrze dobrać leczenie czy antykoncepcję. Ja od lat miałam problem z hpv i okazało się że jest na to dobry lek papilocare, który zapobiega ryzyku występowania śródbłonkowych zmian małego stopnia wywołanych przez wirus HPV i wspomaga leczenie zmian śródbłonkowych wywołanych przez wirus HPV.
- stokrotka21
Post autor: stokrotka21 »
Akurat jeśli chodzi o antykoncepcję to też nie mogę narzekać na ginekologa, jakiś czas temu poszłam do niego po hormonalną antykoncepcję i bez problemu dostałam receptę na vines, a takie niskodawkowe, nowoczesne i bardzo skuteczne tabletki, mój organizm bardzo dobrze je toleruje
Post autor: kasia kaśka »
Ja to znalazłam przez internet. Wyszukiwarka podpowiedziała mi warszawską klinikę Babka Medica, sprawdziłam opinie - same pozytywne i zapisałam się do dr Adam Górski. Jestem bardzo zadowolona z jakości - Pan Doktor okazał się delikatny, sympatyczny i bardzo fachowy. Teraz staram się o dziecko i wiem, że w razie czego będę mogła pójść do niego na badania prenatalne. Polecam.
Post autor: łopińska »
Ja znalazłam dobrego ginekologa w szpitalu medicover, tam miałam zdiagnozowaną endometriozę a teraz jestem pod specjalistyczną opieką dr Jacko ale są tam też inni specjaliści od endometriozy. W szpitalu przeprowadzają też mało inwazyjne zabiegi w asyście robota da Vinci
Post autor: Grażka78 »
Myślę, że najlepiej słuchać opinii znajomych, masz wtedy pewność, że mówią szczerze i, że polecany lekarz naprawdę jest dobry. Ja, natomiast mogę Ci polecić klinikę gyncentrum https://www.gyncentrum.pl/histeroskopia. Zarówno jeśli chcesz chodzić na „zwykłe” wizyty, jak i wtedy, kiedy starasz się o dziecko. Mnie bardzo pomogli w moich problemach z niepłodnością.
Post autor: Orłoś »
Przy granicy polsko-czeskiej po czeskiej stronie jest świetna klinika ginekologiczna Stonava, ja tam jeżdżę. Zupełnie inny poziom opieki medycznej tam jest. Polecam się wybrać jeśli mieszkacie gdzieś w okolicy.wajper pisze: ↑18 lut 2020, 13:56 Jak najlepiej znaleźć dobrego ginekologa?
Możecie kogoś polecić?
Post autor: kenyć »
W sumie to ja z tym to wciąż problem mam i niestety, ale łatwo na pewno nie będzie. Sprawdzam możliwości takie jak program do prowadzenia gabinetu lekarskiego , ale nadal trudno mi jest cokolwiek na ten temat powiedzieć. Myślę, że tu się fachowiec powinien ogólnie wypowiadać.
Post autor: Liśka »
Po urodzeniu dziecka długo nie mogłam wybrać się do ginekologa. Wiedziałam, że u nas w Białymstoku jest bardzo dobrze funkcjonujący gabinet ginekologiczny https://www.gabinetginekologicznybialys ... e-nadzerki , więc w końcu się zdecydowałam. Po badaniu okazało się, że mam nadżerkę szyjki macicy. Nadżerka była już tak rozległa, że leczenie farmakologiczne nie przyniosło oczekiwanego rezultatu. Ostatecznie zakończyło się na wypalance. Najważniejsze, że nie doszło do zmian nowotworowych i obecnie jestem już całkiem zdrowa.
Post autor: koal »
Ja pytałam koleżanek do kogo chodzą i kogo rekomendują. Tak trafiłam do ginekologa-położnika Antoniego Kubiaka z Kubiak Clinic w Koninie, on przyjmuje na ulicy Szarych Szeregów. Naprawdę świetnie się spisuje, do tego posiada bardzo szeroki zakres usług. Jest całkowicie profesjonalny, rzetelnie podchodzi do swojej pracy. Mam u niego zawsze wykonany komplet badań, leczenie, jakie mi zaproponował pomogło mi odzyskać regularną miesiączkę. Dzięki temu bez problemu zaszłam w ciążę i obecnie jestem w 4 miesiącu, ginekolog obecnie także pisuje się fantastycznie. .
Post autor: doann »
Ja od swojej pierwszej wizyty chodzę do ginekologa Jerzego Florjańskiego https://www.florjanski-ginekolog.pl/ofe ... enie-ciazy we Wrocławiu. On zawsze dokładnie wykonuje badania, mam u niego terminowo wykonaną cytologię, zawsze usg, itp. To on najpierw pomógł mi dopasować antykoncepcję, a później, gdy zdecydowaliśmy się z mężem postarać o dziecko, z jej odstawieniem. Poprowadził moją ciążę, dał mi tonę dobrych porad, świetnie się spisał przy każdej okazji, polecam go serdecznie.
Post autor: MatyldaM. »
Szukając ginekologa, kierowałam się głównie opiniami innych kobiet. Dzięki nim trafiłam do dr Barbary Blicharczyk. I generalnie mogę u niej ogarnąć wszystko. Prowadziła moją ciążę, a później dopasowała antykoncepcję. Zaufałam jej od pierwszego spotkania i nie żałuję. Profesjonalna, wszystko tłumaczy w taki sposób, że niczego nie trzeba się domyślać. Do tego bardzo empatyczna. Z chęcią do niej chodzę.
Post autor: maminka »
Ja zaufałam dr Rozmus-Warcholińskiej i zgłosiłam się do niej na badania prenatalne. Nie żałuję. Wszystko sprawdziła i bardzo przystępnie mi wytłumaczyła. Do tego mam fajną pamiątkę w postaci zdjęć malucha.
o kdo
o kdo
- Arya
Hej! Wiem, o czym mówisz – ja też na początku miałam ten problem. Dobrze jest przed wizytą zrobić coś relaksującego, np. posłuchać muzyki albo napić się herbaty z melisy. W gabinecie staraj się skupić na rozmowie z lekarzem – jak cię zagada, to nawet nie zauważysz, kiedy przejdziecie do badania. Nie bój się pytać o wszystko, co cię stresuje, bo to często pomaga się uspokoić. Warto też mieć ze sobą kogoś bliskiego, jeśli to cię uspokoi. No i jeśli szukalibyście dobrego ginekologa w Rzeszowie, moge polecić panią doktor https://ginekolog-rzeszow.pl/ Wizyta u niej na pewno nie będzie stresująca.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Moda damska
- ↳ Moda dziecięca
- ↳ Moda męska
- ↳ Kosmetyki
- ↳ Okazje
- ↳ Kosmetyka - zabiegi
- ↳ Okulary
- ↳ Kosmetyki naturalne
- ↳ Jakich kosmetyków używasz?
- ↳ Dermokosmetyki