Lek na nietrzymanie moczu

Dobre rady o zdrowiu i leczeniu - opowiadamy o domowych sposobach, jak i preparatach z apteki. Polecamy lekarstwa i ostrzegamy przed tym, co nam szkodzi. Bo zdrowie to podstawa.
Awatar użytkownika
lila

Lek na nietrzymanie moczu

Post autor: lila »

Cześć :) Przychodzę z dość intymnym problemem, a mianowicie z problemem nietrzymania moczu. Jesteście w stanie polecić mi sprawdzony lek na tę dolegliwość?
Awatar użytkownika
wiola

Re: Lek na nietrzymanie moczu

Post autor: wiola »

Ciężko mi coś doradzić, ponieważ sama nigdy nie miałam takich problemów. Natomiast moim zdaniem powinnaś w pierwszej kolejności wybrać się do lekarza. Leki przyjmowane na własną rękę mogą jedynie pogorszyć problem.
Awatar użytkownika
lila

Post autor: lila »

Tak myślisz? Kurczę... a do jakiego lekarza powinnam się zglosić? Do rodzinnego?
Awatar użytkownika
wiola

Post autor: wiola »

Najlepiej od razu umówić się na wizytę do sprawdzonego i cenionego urologa. Ze swojej strony mogę polecić klinikę https://medpolonia.com.pl/ w Poznaniu, która ma świetnych spejcalistów. Polecam zadzwonić i jeszcze dzisiaj umówić się na najbliższą wizytę.
riśka

Post autor: riśka »

trzeba przede wszystkim pójść do lekarza i poszukać przyczyny, bez tego ani rusz, na pewno dobrze jest się wyposażyć w odpowiednie środki higieniczne, w aptekach DOZ są standy z wkładkami tena, można sobie wziąc za darmo
Meść

Post autor: Meść »

W każdym dozie można dostać takie próbki? To jest jakaś akcja promocyjna?
Awatar użytkownika
kamilla

Post autor: kamilla »

Trzeba ćwiczyć mięśnie Kegla. Jak jest źle to można na zabieg się zapisać. Po porodzie to często z czasem się poprawia jak się wygoi krocze. Zanim to nastąpi i dokuczają podrażnienia to normalnie octenicarem smarować. On jest na odparzenia, podrażnienia. Sprawdza się, szybko wchłania.
iwońcia

Post autor: iwońcia »

a co jeśli problem dotyka dziecka?? Kiedy powinno to rodzica niepokoić? Sytuacja u nas się ciągnie od paru miesięcy
Kingaś

Post autor: Kingaś »

A ile lat ma dziecko? Jeśli powyżej 5 lat, to już bym się zaczęła niepokoić i warto to sprawdzić u lekarza. Póki co, zajrzyj na stronę suchyporanek.pl, tam znajdziesz odpowiedzi na różne pytania.
iwońcia

Post autor: iwońcia »

dziecko ma 7lat, wiem, że już w tym wieku to średnio fajnie, a wydaje mi się, że jest cora gorzej, probowaliśmy się dostać do lekarza ale wiecznie jakieś problemy i wizyty odwołane
Kingaś

Post autor: Kingaś »

No niestety, taką mamy sytuację teraz, ale próbuj dalej, może uda Ci się wreszcie umówić na wizytę, a tymczasem warto "przerobić" suchy poranek, na pewno będziesz już dużo mądrzejsza. Ściągnij sobie aplikację dzienniczek mikcji i wypełniaj regularnie, jak już skonsultujesz się z lekarzem, to na pewno się przyda, a teraz chociaż dla własnej obserwacji warto mieć.
pańka

Post autor: pańka »

Dziewczyny, a ściągałyście może tę książę https://suchyporanek.pl/ksiazka/ ze strony suchego poranka? Jak się sprawdza? Ona faktycznie jest darmowa?
zoś

Post autor: zoś »

Tak, ściągałam, audiobooka i pdf, jest za darmo. Synowi bardzo się podobała i chętnie słuchał do snu :)
MarlenaŻ

Post autor: MarlenaŻ »

Ja mam od dłuższego czasu też problem z moim dzieckiem i już nie będę dłużej się łudzić, że to samo przejdzie. Dziecko skończy niedługo 6 lat. Możecie polecić jakiegoś dobrego lekarza z Trójmiasta?
inęta

Post autor: inęta »

tu masz wyszukiwarkę lekarzy https://suchyporanek.pl/znajdz-lekarza/ na pewno kogoś namierzysz w swojej okolicy
wieśka

Post autor: wieśka »

Właśnie tam znalazłam namiary do dr Maternika, przyjmuje w trójmieście, wiem, ze jakieś artykuły na suchym poranku również są jego autorstwa. Świetny specjalista :)

zablokowanie karty sim t-mobile
KachaĆ

Post autor: KachaĆ »

Cześć,
A próbowałyście Femirel? Proponowali mi w aptece, cena dobra, ale czy ktoś stosował?
Bo ja już nie wiem co robić... czasem z domu boję się ruszyć... Mi to się stało z wiekiem....
A jak Wy sobie radzicie? Używacie wkładek. Dajcie proszę znac...
Małgoś

Post autor: Małgoś »

Ja stosuję, naprawdę pomaga ale trzeba stosować regularnie. Szukałam innego leku i pani w aptece poleciła mi Femirel. W niższej cenie niż to czego szukałam. Warto spróbować i przestać tak się męczyć. Zaczniesz normalnie żyć... A u lekarza byłaś?
Napisz czy kupiłaś i czy działa. Powodzenia :-)
Awatar użytkownika
mordka31

Post autor: mordka31 »

Zmaganie się z problemami zdrowotnymi wymaga od nas dużej odwagi, ale i siły. Szczególnie problematyczne wydają się problemy z zakresu tych bardziej wstydliwych i trudnych do mówienia. Wiele osób ma w tym obszarze sporo do powiedzenia, jednak wciąż jest to temat tabu. Jeśli szukasz pomocy w tym zakresie, polecam Ci wyroby na nietrzymanie moczu od firmy https://inkontynencja.eu/ które wyróżniają się jakością i dopasowaniem do potrzeb.
gałso

Post autor: gałso »

wiem, że w DOZie można dostać darmowe próbki wkładek higienicznych dla osob mających problemy z nietrzymaniem moczu, mają bardzo duzy wybór tego typu produków ______________________________________________________________________________________________________
Łucja88

Post autor: Łucja88 »

Jeśli chodzi o nietrzymanie moczu to ostatnio natknęłam sie na świetny produkt, zwlaszcza dla kobiet, które wstydzą się wychodzić z domu z obawy, że zaraz będzie cos widać lub czuć :( A wystarczy założyć specjalny tampon i mozna byc spokojnym na caly dzien :) Ja polecam! https://uritam.com/
kalla

Post autor: kalla »

a jakie wkładki stosujecie na nietrzymanie moczu? Szukam czegoś sprawdzonego co będzie łatwo dostępne stacjonarnie od ręki, mam blisko DOZ co stamtąd polecacie?
ODPOWIEDZ