Niedobory żelaza

Dobre rady o zdrowiu i leczeniu - opowiadamy o domowych sposobach, jak i preparatach z apteki. Polecamy lekarstwa i ostrzegamy przed tym, co nam szkodzi. Bo zdrowie to podstawa.
Awatar użytkownika
Kamilla36

Niedobory żelaza

Post autor: Kamilla36 »

Ostatnio byłam bardzo słaba, co mnie zaniepokoiło. Dlatego też postanowiłam udać się do lekarza w celach kontrolnych. Po zrobieniu niezbędnych badań okazało się, że mam spory niedobór żelaza. Chciałabym zapytać się osób które mają podobny problem co jeść przy niedoborze żelaza? Stosujecie jakąś specjalną dietę? Ja zastanawiam się nad zamówieniem cateringu, aby nie zaniedbać tej sprawy...
Awatar użytkownika
gorbi

Re: Niedobory żelaza

Post autor: gorbi »

Szukaj informacji w sieci na ten temat. W mgnieniu oka coś znajdziesz.
Byli kwintesencją przyciągających się przeciwności.
Awatar użytkownika
kamila9

Post autor: kamila9 »

Wątróbka, szpinak, ciecierzyca, orzechy, to produkty bogate w żelazo, moja córka ostatnio miała niedobory witaminy d ciągle była zmęczona i ospała, a jak wiemy suplementacja witaminy z witaminą k jest bardzo istotna https://visolvit.pl/blog/objawy-niedobo ... -u-dzieci/ sprawia, ze kosci i żeby sa mocne
Awatar użytkownika
jorahmormontrip

Post autor: jorahmormontrip »

Sądzę, że z pewnymi problemami zdrowotnymi powinniście wybrać się do lekarza. Tak samo gdy nie wiecie jakie są normy ciśnienia , to dla upewnienia powinniście to skonsultować ze specjalistą. Wiadomo, na internecie też możecie znaleźć wiele ciekawych artykułów.
Awatar użytkownika
binamorada

Post autor: binamorada »

Wiesz co ja czytałam, że sok z buraka wspomaga procesy krwiotwórcze więc na prawdę warto je pić w czasie ciąży, kiedy wiele kobiet niestety ma anemię. Mnie bardzo pomogły buraki, oprócz tego objadałam się wątróbką :D
Awatar użytkownika
kiepurka

Post autor: kiepurka »

wlasnie czekam teraz na wyniki bo robilam badania w diagnostyce na niedobory.. mam nadzieje, ze wszystko bedzie okay, ale rady na pewno sie przydadza. w ogole trafilam na badaniach na tak fajna pania pielegniarke, ze tez mnie troche uspokoila :D
Awatar użytkownika
poswiata

Post autor: poswiata »

Mojej mamie na lekkie niedobory żelaza wystarczyło branie geriamoc, tam jest żelazo ale tez inne składniki wskazane dla starszych osób tj. wapń, lecytyna,kwas foliowy, mama czuje się o wiele lepiej po paru miesiacach brania.
Awatar użytkownika
Janina

Post autor: Janina »

Polecam medycynę naturalną, znajdź produkty które są bogate w żelazo :D
Miśka

Post autor: Miśka »

Ja miałam niedobory wynikające z diety vege, zaczęłam suplementować żelazo, zamawiam tutaj https://www.phamily.pl/kategoria/zelazo,0.html bardzo dobrze przyswajalne i w dobrej cenie. Poziom żelaza mam teraz podręcznikowy :)
ODPOWIEDZ