Niedobory żelaza
Dobre rady o zdrowiu i leczeniu - opowiadamy o domowych sposobach, jak i preparatach z apteki. Polecamy lekarstwa i ostrzegamy przed tym, co nam szkodzi. Bo zdrowie to podstawa.
- Kamilla36
Niedobory żelaza
Ostatnio byłam bardzo słaba, co mnie zaniepokoiło. Dlatego też postanowiłam udać się do lekarza w celach kontrolnych. Po zrobieniu niezbędnych badań okazało się, że mam spory niedobór żelaza. Chciałabym zapytać się osób które mają podobny problem co jeść przy niedoborze żelaza? Stosujecie jakąś specjalną dietę? Ja zastanawiam się nad zamówieniem cateringu, aby nie zaniedbać tej sprawy...
- kamila9
Re: Niedobory żelaza
Wątróbka, szpinak, ciecierzyca, orzechy, to produkty bogate w żelazo, moja córka ostatnio miała niedobory witaminy d ciągle była zmęczona i ospała, a jak wiemy suplementacja witaminy z witaminą k jest bardzo istotna https://visolvit.pl/blog/objawy-niedobo ... -u-dzieci/ sprawia, ze kosci i żeby sa mocne
- jorahmormontrip
Post autor: jorahmormontrip »
Sądzę, że z pewnymi problemami zdrowotnymi powinniście wybrać się do lekarza. Tak samo gdy nie wiecie jakie są normy ciśnienia , to dla upewnienia powinniście to skonsultować ze specjalistą. Wiadomo, na internecie też możecie znaleźć wiele ciekawych artykułów.
- binamorada
Post autor: binamorada »
Wiesz co ja czytałam, że sok z buraka wspomaga procesy krwiotwórcze więc na prawdę warto je pić w czasie ciąży, kiedy wiele kobiet niestety ma anemię. Mnie bardzo pomogły buraki, oprócz tego objadałam się wątróbką 

- kiepurka
wlasnie czekam teraz na wyniki bo robilam badania w diagnostyce na niedobory.. mam nadzieje, ze wszystko bedzie okay, ale rady na pewno sie przydadza. w ogole trafilam na badaniach na tak fajna pania pielegniarke, ze tez mnie troche uspokoila 

- poswiata
Mojej mamie na lekkie niedobory żelaza wystarczyło branie geriamoc, tam jest żelazo ale tez inne składniki wskazane dla starszych osób tj. wapń, lecytyna,kwas foliowy, mama czuje się o wiele lepiej po paru miesiacach brania.
Post autor: Miśka »
Ja miałam niedobory wynikające z diety vege, zaczęłam suplementować żelazo, zamawiam tutaj https://www.phamily.pl/kategoria/zelazo,0.html bardzo dobrze przyswajalne i w dobrej cenie. Poziom żelaza mam teraz podręcznikowy 

Przejdź do
- Forum
- ↳ Moda damska
- ↳ Moda dziecięca
- ↳ Moda męska
- ↳ Kosmetyki
- ↳ Okazje
- ↳ Kosmetyka - zabiegi
- ↳ Okulary
- ↳ Kosmetyki naturalne
- ↳ Jakich kosmetyków używasz?
- ↳ Dermokosmetyki