Odtrucie

Dobre rady o zdrowiu i leczeniu - opowiadamy o domowych sposobach, jak i preparatach z apteki. Polecamy lekarstwa i ostrzegamy przed tym, co nam szkodzi. Bo zdrowie to podstawa.
Żaneta

Odtrucie

Post autor: Żaneta »

Cześć wszystkim. Czy ktoś z was słyszał o odtruwaniu alkoholowym? Ja osobiście dowiedziałam się o tym zabiegu całkiem niedawno i zupełnie przypadkowo. Lekarz zalecił mojej koleżance zapisać się na detoks, aby poprawić jej stan fizyczny. Dodam, że chodzi o alkoholizm, a zabieg ten ma oczyścić organizm z toksyn. Wiecie może jak dokładnie wygląda zabieg i ile trwa?
amelka871

Re: Odtrucie

Post autor: amelka871 »

Od siebie mogę polecić ten prywatny ośrodek leczenia uzależnień http://detoxmed.pl/ Otrzymasz tam fachową pomoc. Wychodzenie z nałogu nie jest łatwe i może długo trwać, ale najważniejsze, że chcesz się leczyć. U mnie w rodzinie alkohol zrobił wiele złego i jest mi przykro, że mój mąż nie opanował się w porę i nie przestał pić.
Domiś

Post autor: Domiś »

Wielu lekarzy często wypowiada się, że detoks alkoholowy stanowi przeważnie pierwszy krok w walce z uzależnieniem. Odtruwanie alkoholowe polega przede wszystkim na podaniu odpowiedniej ilości soli fizjologicznej oraz glukozy, które mają na celu wzmocnić organizm oraz sprawić, że lepiej poradzi on sobie z nadmiarem alkoholu we krwi. Zabieg można przeprowadzić nawet w domu pacjenta. Trwa on przeważnie około godziny. Myślę, że na stronie https://odtruwaniekatowice.pl/odtrucie- ... ochlowice/ znajdziesz bardziej szczegółowe informacje.

ziele rokitnika
żabka

Post autor: żabka »

Wydaje mi się, że jeżeli chodzi o odtruwanie czy detoks, to warto skorzystać z oferty tego miejsca: Ośrodek Krajna. W moim mniemaniu posiadają naprawdę świetną ofertę detoksykacji, a także terapii. Ichniejszy ośrodek jest bardzo dobrze wyposażony, a dodatkowo mają w swoich szeregach świetnych specjalistów.
majuś

Post autor: majuś »

Sama nie nigdy nie korzystałam z tego zabiegu, ale znam osobę, która zapisała się na detoks alkoholowy w Oleśnicy. Miało to natomiast miejsce po mocno zakrapianej imprezie. Też byłam przekonana, że odtruwanie to zabieg dla uzależnionych, jednak nie jest to do końca prawdą. Nie ma potrzeby podawania znieczulenia, Pacjent jest całkowicie świadomy podczas detoksu. Przed odbyciem odtrucia, medycy sprawdzają poziom alkoholu u pacjenta i jego parametry życiowe. W ten sposób określa się możliwość odbycia detoksu alkoholowego, a także indywidualne potrzeby pacjenta.

opel vivaro gdzie jest akumulator
ODPOWIEDZ