infekcja intymna w ciąży
PMS, bóle miesiączkowe, czyli zmora każdej kobiety. Jak przetrwać okres, w jaki sposób pozbyć się bólu? Możesz polecić dobry patent? Napisz o nim!
- andżelika żak
infekcja intymna w ciąży
Post autor: andżelika żak »
Męczy mnie od około tygodnia infekcja intymna w ciąży. Mam lek na infekcje intymne - oktenidyna, ale zastanawiam się czy nie zaszkodzi fakt, że jestem w ciąży. Sama nie wiem co robić, czy powinnam udać się do ginekologa? Zaczynam powoli panikować.
- kasiunia
Re: infekcja intymna w ciąży
Myślę ,że będąc w ciąży nie ma co ryzykować a tym bardziej eksperymentować - udać się do swojego lekarza i tyle. Dobrze jednak wiedzieć jak działać w okreslonych przypadkach , bo na przykład taka grzybica narządów płciowych to poważna sprawa i jesli będziemy mieć właściwy lek - damy sobie radę.
Post autor: MaryAnn84 »
Wszelkiego rodzaju infekcje intymne jak zapalenie pochwy należy dokładnie przebadać i nie wolno ich bagatelizować. Im szybciej rozpocznie się leczenie, tym mniejsze ryzyko powikłań. Oczywiście pierwszym krokiem powinna być również wizyta u lekarza, który dokładnie określi co można stosować.
- Zefirka
Zawsze trzeba iść do swojego ginekologa ,szczególnie jak taka infekcja nam się przydarzy w ciąży. Ja chodzę do przychodni Nasz Lekarz w Toruniu. Bardzo dobra opieka zdrowotna. Poza tym mam dostęp do innych specjalistów. Mogę też od razu wykonać szczegółowe badanie USG. Warto tam zajrzeć jak ktoś z tych okolic.
Post autor: Rętka »
Ważne aby iść do dobrego ginekologa. To istotne. Ja miałam problem z poprzednim lekarzem, nie umiał mi dobrać odpowiedniej antykoncepcji. Zawsze coś było nie tak. Poprosiłam koleżankę aby mi poleciła jakiegoś ginekologa i faktycznie udało się . Teraz stosuje belarę już od dłuższego czasu i nie mam żadnych skutków ubocznych. Nie boli mnie głowa, nie mam spadku libido.Nareszcie skończyły sie długie i bolesne miesiączki. W każdej kwestii czy to doboru anty czy ciązy ,czy jakiegokolwiek innego.Wybór lekarza jest bardzo ważny.
Post autor: próg »
Ciąża dla mnie jest prawdziwym marzeniem. Od zawsze chciałam być mamą i nawet już sprawdzałam jakie mleko dla noworodka opinie... Jednak na razie nie jest mi to dane niestety. Dlatego muszę czekać cierpliwie, licząc, że kiedyś moje marzenie się spełni. Na pewno zrobiłabym wszystko, by moje dziecko było szczęśliwe, to na pewno.
Post autor: męg »
Cześć dziewczyny!
Prowadzę badania o tym, dlaczego chcemy zostawać mamami, szukam kobiet z wynikami badań amh, estradiolu i testosteronu
Każda wypełniona ankieta to dla mnie super pomoc i wielka radocha ;D
Pomóżcie skończyć mi magisterkę <3
https://ankiety.uksw.edu.pl/index.php/926257?lang=pl
Prowadzę badania o tym, dlaczego chcemy zostawać mamami, szukam kobiet z wynikami badań amh, estradiolu i testosteronu
Każda wypełniona ankieta to dla mnie super pomoc i wielka radocha ;D
Pomóżcie skończyć mi magisterkę <3
https://ankiety.uksw.edu.pl/index.php/926257?lang=pl
- Katarzyna
A skoro już o ciąży mowa, to jak się do niej przygotowywałyście? Skąd czerpałyście różne informacje na jej temat? Ja ostatnio widziałam na stronie internetowej https://www.mustela.pl/mustela-blog/19- ... darz-ciazy bardzo fajny kalendarz ciąży Można tam znaleźć naprawdę dużą dawkę wiedzy, która może się przydać każdej przyszłej mamie
- ramonesska
Post autor: ramonesska »
Oj ja w ciazy bardzo czesto lapalam rozne infekcje, najczesciej takie zwiazane z ukladem moczowym. Moja pani doktor mi zalecila, zebym sobie kupila urolact i zaczela nim kuracje, jest bezpieczny dla kobiet, ktore spodziewaja sie dziecka. Stosowalam go przez okolo 2 tygodnie i wszystko jak reka odjal
- kucia
Co prawda nie na infekcję intymną, ale na podrażnienia powstające przez badania ginekologiczne miałam zalecone stosowanie żelu feminum. Jest on bezpieczny, no jest po prostu naturalny bez jakiś chemicznych dodatków czy zapachów. Mnie pomógł, a do tego odpowiadała mi to, że nie pozostawia śladów na bieliźnie.
Post autor: Halińka »
Z każdą infekcją intymną musimy iść do swojego ginekologa, jest to uciążliwa sprawa ,dlatego tylko lekarz, moze nam przepisać odpowiednie leki, warto sobie poczytać w temacie https://antykoncepcjanamiare.pl/infekcj ... jczesciej/ Ja nigdy nie lekceważę objawów, bo nigdy nie wiadomo czy to nie jest początek jakiejs poważnej choroby
sd telewizja
sd telewizja
Post autor: niuńka »
Jeśli chodzi o ciążę to na początku, przy pierwszej, każda z nas pewnie czuje się zagubiona, bo w końcu rozwija się w nas człowiek! Ale spokojnie, wystarczy trochę doczytać i od razu można się poczuć lepiej, bo już się wie co i jak Dlatego bez stresu, dużo cennych informacji znajdziesz tu https://czywciazymozna.pl/
nie płaci za SEO - sprawdź w BIG
nie płaci za SEO - sprawdź w BIG
Post autor: słowacki »
Halińka masz 100% racji! Jak już złapiecie infekcję intymną, to trzeba iść do lekarza. Nie kupujcie na własną rękę globułek czy środków aptecznych. Infekcja, infekcji nierówna i musi na nią zerknąć specjalista. Polecę Wam w Warszawie świetną lekarkę - dr Dąbkowska z Babka Medica opiekuje się mną już drugi rok. Cudowna, empatyczna ginekolożka o dużej wiedzy. Warto ją odwiedzić.Halińka pisze: ↑31 maja 2021, 17:52 Z każdą infekcją intymną musimy iść do swojego ginekologa, jest to uciążliwa sprawa ,dlatego tylko lekarz, moze nam przepisać odpowiednie leki, warto sobie poczytać w temacie https://antykoncepcjanamiare.pl/infekcj ... jczesciej/ Ja nigdy nie lekceważę objawów, bo nigdy nie wiadomo czy to nie jest początek jakiejs poważnej choroby
Post autor: korkociąg »
U mnie też się zdarzają problemy natury infekcyjnej. Dlatego bardzo pilnuję też kwestii regularnych badań ginekologicznych – usg to dla mnie podstawa (jak ktoś mieszka w Warszawie to polecę świetną placówkę MULTIMED). Każda Pani powinna pamiętać o takiej profilaktyce. Dla mnie to kluczowe.
Post autor: łajbaaaaa »
Jest sporo bardzo dobrych klinik ginekologicznych, w których przyjmują świetni lekarze. Ja jestem pacjentką placówki w Warszawie - https://gabinetylucka.pl/ . Na miejscu świetnie się Wami zajmą, mają zespół wspaniałych lekarzy (ginekologów, położników, ginekologów dziecięcych etc.). Mi nie raz pomogli też gdy miałam infekcję intymną (leczę się u dr Pisarek). Gorąco polecam!
Post autor: Krysia76 »
No niestety w czasie ciąży trzeba bardzo uważać na wszystko i się pilnować z higieną, jedzeniem, ruchem. Jako że w ciąży nie można za bardzo brać leków i z tymi chorobami trzeba uważać, to ja korzystam tylko z naturalnych specyfików, produktów, część z nich to sobie sama robie z jakichs naparów i olejków eterycznych, bo wierzę w działanie natury. No i takie kosmetyki o wiele lepiej na mnie działają, nie podrażniają. Co myslicie? Macie jakies fajne przepisy albo pomysły? Jak się wspomagac, zeby nie miec więcej infekcji intymnej? No niestety życie nie rozpieszcza zwłaszcza panie przy nadziei
Przejdź do
- Forum
- ↳ Moda damska
- ↳ Moda dziecięca
- ↳ Moda męska
- ↳ Kosmetyki
- ↳ Okazje
- ↳ Kosmetyka - zabiegi
- ↳ Okulary
- ↳ Kosmetyki naturalne
- ↳ Jakich kosmetyków używasz?
- ↳ Dermokosmetyki