Okres na wakacjach

PMS, bóle miesiączkowe, czyli zmora każdej kobiety. Jak przetrwać okres, w jaki sposób pozbyć się bólu? Możesz polecić dobry patent? Napisz o nim!
Awatar użytkownika
ZabaZielona

Okres na wakacjach

Post autor: ZabaZielona »

Ratujcie! Za 2 tygodnie mam wylot do Egiptu i niestety jak policzyłam dziś, dosłownie w dniu wylotu dostanę okres!! :( Mieliśmy w planach nurkowanie i w ogóle, a tu klops... można jakoś przyspieszyć miesiączkę domowymi sposobami? Choćby o klika dni? Dzieki za wszystkie porady!
Awatar użytkownika
Masza

Re: Okres na wakacjach

Post autor: Masza »

Chcąc przesunąć datę miesiączki, niestety bez środków przepisanych bez ginekologa się nie obejdzie. Przy czym wybierając się na wakacje, zawsze warto zabrać ze sobą octenisept. Doskonale radzi on sobie bowiem nie tylko w przypadku otarć, zranień czy też wysypek, ale także świetnie wspomaga kurację, jeżeli dopadnie nas infekcja miejsc intymnych , czy nawet grzybica. W trakcie różnego rodzaju wyjazdów nie trudno narazić się na tego rodzaju przykre przypadłości.
Awatar użytkownika
koraliczek90

Post autor: koraliczek90 »

oczywiscie ze da sie przesunac okres ale nie z dnia na dzien tylko o takich rzeczach mysli sie wczesniej.. ja przesuwalam za pomoca tabletek antykoncepcyjnych vines. Wyglada to tak ze jest 24+4 czyli 24 aktywne i 4 placebo. Jesli orkes wypada mi w czasie kiedy nie chce go miec to po zakonczeniu aktywnych nie biore placebo a biore kolejne opakowanie z aktywnymi. Musi byc jednak organizm juz przyzwyczajony do tabletek, musi byc regularnosc itd. innych sposobow nie znam
Awatar użytkownika
Domis

Post autor: Domis »

To jest raczej nieuniknione bo pojawia się co 21 dni lub trochę rzadziej ale jednak. Moze warto było by poznać swój cykl menstruacyjny https://nastolatki.myob.pl/cykl-menstruacyjny-0 jeżeli chciałabyś zaplanować jakoś swoje wakacje tak by nie wypadały w okres
Awatar użytkownika
Kordik

Post autor: Kordik »

Piękne wakacje możemy spędzić na wyspie sumatra. Firma Dua Benua organizuje spersonalizowane wycieczki dobrane do klienta do Indonezji. Każdy znajdzie coś tam dla siebie, można wybrać bardzo aktywne wakacje lub bardziej w celu wypoczynkowym.
Awatar użytkownika
pieknyolek

Post autor: pieknyolek »

Serdecznie polecam Apartamenty Sardynia
Awatar użytkownika
stokrotka21

Post autor: stokrotka21 »

koraliczek90 pisze: ↑11 cze 2019, 12:04 oczywiscie ze da sie przesunac okres
Tak, ja też tu czytałam http://antykoncepcjanamiare.pl/miesiacz ... nac-okres/ że to nic trudnego jeśli stosujesz hormonalną antykoncepcję. Trzeba tylko pamiętać że „co za dużo, to nie zdrowo” nie powinnyśmy nadużywać tej możliwości, jaką daje nam współczesna farmakologia, i korzystać z niej rozsądnie. :)
Awatar użytkownika
Slavka

Post autor: Slavka »

Jakoś wszystkie kobiety dają sobie z tym radę. Wiadomo, że różnie to przeżywają, ale da się z tym przecież żyć:) Ja planuje wakacje nie patrząc na takie rzeczy. Zazwyczaj wybieramy kierunki krajowe, wam też to polecam. Tu bardzo łatwo znaleźć atrakcyjne miejsca do zwiedzenia, także załatwić sobie nocleg. Pomoc internetu i takich wyszukiwarek jak Sun&Snow z pewnością będzie tu wskazana.
Awatar użytkownika
MartinnO

Post autor: MartinnO »

Jest tak, że każda kobieta jakoś po swojemu to przeżywa. Jedna kobiety cierpią przez kilka dni, innym wgl okres nie przeszkadza. Jakoś trzeba to przeżyć bo ciężko jest planując wakacje myśleć o takich rzeczach niestety. Ja się tym nie przejmuje, zawsze zabieram ze sobą w pełni wyposażoną apteczkę na wakacje, oczywiście tyle na ile jest to możliwe. Tak teraz mam w planach polecieć do Rosji, bardzo chciałam już to wcześniej zrobić, ale zawsze coś wypadało. Mam już opanowane rosyjskie lotniska i transport po tym kraju. Mam nadzieje, że będzie dobrze.
Awatar użytkownika
poswiata

Post autor: poswiata »

W tym roku wakacje pewnie w Polsce, na bóle miesiączkowe zabiorę ze sobą vemonis femi, najlepsze dla mnie tabletki vemonis femi. Działają nawet na mocny ból i kosztują parę złotych. Trzeba się zabezpieczyć na pewno dużo wygodniej mi używać kubeczka menstruacyjnego zamiast podpasek czy tamponów
Awatar użytkownika
Zefirka

Post autor: Zefirka »

Ja sobie nie wyobrażam jechać na wakacje z okresem, zawsze sobie przesuwam okres. Stosuję belarę i po prostu po zakończeniu jednego opakowania nie robię przerwy tylko zaraz zaczynam kolejne opakowanie. To bardzo wygodne.
męd

Post autor: męd »

Cześć dziewczyny!
Prowadzę badania o tym, dlaczego chcemy zostawać mamami, szukam kobiet z wynikami badań amh, estradiolu i testosteronu ;)
Każda wypełniona ankieta to dla mnie super pomoc i wielka radocha ;D

Pomóżcie skończyć mi magisterkę <3

https://ankiety.uksw.edu.pl/index.php/926257?lang=pl
antośka

Post autor: antośka »

Akurat ja bardzo lubię nurkować i tak myślałam by wybrać https://nurkowy.com.pl/ . Faktycznie można tutaj kupić wysokiej jakości akcesoria i co ważne ceny też nie są jakieś wygórowane
Awatar użytkownika
pamela

Post autor: pamela »

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: a co to ma wspólnego?
ODPOWIEDZ