Wczesna menopauza - kiedy zaczęłyście ją mieć?
Mam 45 lat i wydaje mi się, że jednak troszkę szybko mnie dopada, czytam artykuł w tym temacie tu:
https://www.gyncentrum.pl/blog/pl/wczes ... enie-ciaza
i zastnawiam się czy walczyć o to, żeby jeszcze jej nie mieć, bo da się leczyć jak jest się za młodym jeszcze,
czy może już jednak odpuścić?
jak to widzicie?
Wczesna menopauza - kiedy zaczęłyście ją mieć?
PMS, bóle miesiączkowe, czyli zmora każdej kobiety. Jak przetrwać okres, w jaki sposób pozbyć się bólu? Możesz polecić dobry patent? Napisz o nim!
- izka01
Re: Wczesna menopauza - kiedy zaczęłyście ją mieć?
U mnie nie wszystkie objawy tak od razu się pojawiły. W sumie pierwszym takim odczuwalnym to była suchość pochwy, która utrudniała zbliżenia. Zaczęło się jak skończyłam 42 lata. Tyle, że z tym można sobie poradzić. Ja stosowałam dopochwowo Cicatridinę zawsze wieczorem przez jakiś czas i poprawa była zdecydowanie. Po tych globulkach szybciej się goją rany i podrażnienia.
Post autor: Daśka »
U mnie menopauza zaczęła się mniej więcej po 43 urodzinach. Z tym, że na początku to były takie sporadyczne i delikatne objawy. Potem miałam coraz częściej nieregularne miesiączki. Dla mnie ważne było to żeby nie rezygnować z antykoncepcji i cały czas stosowałam belarę. Właśnie okres menopauzy jest taki niepewny dla kobiety, dlatego lepiej się zabezpieczać.
Post autor: Żabka »
Na wszelki wypadek lepiej się zabezpieczać dalej, no i też w razie wpadki ciążę można usunąć w zgodzie z czeskim prawem w klinikastonava.czDaśka pisze: ↑23 lut 2021, 23:41 U mnie menopauza zaczęła się mniej więcej po 43 urodzinach. Z tym, że na początku to były takie sporadyczne i delikatne objawy. Potem miałam coraz częściej nieregularne miesiączki. Dla mnie ważne było to żeby nie rezygnować z antykoncepcji i cały czas stosowałam belarę. Właśnie okres menopauzy jest taki niepewny dla kobiety, dlatego lepiej się zabezpieczać.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Moda damska
- ↳ Moda dziecięca
- ↳ Moda męska
- ↳ Kosmetyki
- ↳ Okazje
- ↳ Kosmetyka - zabiegi
- ↳ Okulary
- ↳ Kosmetyki naturalne
- ↳ Jakich kosmetyków używasz?
- ↳ Dermokosmetyki