Z jakiego materiału sukienka?

Kącik dla fanek mody. Polecamy najmodniejsze ubrania, rozmawiamy o trendach, stylówkach, inspirujemy się nawzajem.
Awatar użytkownika
Kornelia

Z jakiego materiału sukienka?

Post autor: Kornelia »

Chciałabym uszyć sobie na wiosnę sukienkę i właśnie zastanawiam się z jakiego materiału byłoby to najlepiej zrobić, zależy mi na tym, żeby sukienka była przewiewna i raczej przyjemna dla skóry :) Zastanawiam się czy dobrą opcją byłby muślin? Może któraś z Was powie, czy ma i jak się sprawdza taki materiał muślin na sukienki? Jestem bardzo ciekawa. :)
sylwiaank

Re: Z jakiego materiału sukienka?

Post autor: sylwiaank »

Muślin jest super! Nie, żeby był jakiś super naturalny, ale wygląda mega zwiewnie i lekko! Ostatnio co idę do sklepu, to wszystko poliester, poliester i jeszcze raz poliester. Albo krepa. Sztuczne, straszne na nadchodzącą wiosnę, upocić się tylko można. Zastanawiam się czy warto może samemu kupić materiał i dać taką sukienkę do uszycia krawcowej? Ktoś tak jeszcze w ogóle robi? :P Mam też takie wrażenie, że jak idę do sieciówek, to wszystko jest na jedno kopyto, szczególnie w tym całym okresie pandemii. Jakby nic mi się nie podoba na tyle, żebym pogubiła oczy z wrażenia.
majka19824498

Re: Z jakiego materiału sukienka?

Post autor: majka19824498 »

Dzień Dobry moim zdaniem najlepsze są takie, które mają oddychający materiał lub są w luźnym - swobodnym kroju.
Nie ściskają nas przesadnie :mrgreen: Ja taką znalazłam w Cross Jeansie i sobie już kupiłam na nadchodzące lato,
jest w kolorze ciemnoczerwonym https://crossjeans.pl/ona/odziez-damska/sukienki-spodnice/92177-415 ma przepaskę w pasie,
która dodaje uroku. Ma okrągły dekolt i funkcjonalne kieszenie do których zawsze możemy coś schować.
Na pewno lepiej się w niej będę czuła latem niż w typowym jeansie - sukienka jeansowa u mnie to dopiero późnym latem wczesną jesienią, gdyż już jest chłodno. Jak Wy oceniacie tego typu sukienki?
ODPOWIEDZ