Pasy bezpieczeństwa

Ubranka dla naszych pociech. Polecamy sklepy z odzieżą dziecięcą, dzielimy się opiniami.
coco

Pasy bezpieczeństwa

Post autor: coco »

Witam mamusie i tatusiów. Mam pytanie odnośnie pasów bezpieczeństwa Smart Kid Belt. Czy ktoś z was je stosował? Jeśli tak, to czy naprawdę to jest taka fajna sprawa? Ogólnie moje dziecko już mogłoby nawet bez podkładki, ale jednak się boję. Może takie pasy zamiast?
Awatar użytkownika
Babel

Re: Pasy bezpieczeństwa

Post autor: Babel »

Pasy te działają na zasadzie obniżenia normalnego pasa, żeby nie uciskał na szyję dziecka. Jeżeli dziecko jest wystarczająco duże, żeby jeździć bez podkładki, ale ty masz jednak jakieś obawy, to SKB jak najbardziej jest dobrym rozwiązaniem.

Post autor: roboc »

Tak, Babel ma rację, Ja powiem więcej - te pasy są dużo lepsze niż część fotelików, a mówią o tym te https://smartkidbelt.com/pl/blog/news/k ... inie-ece44 badania. Choć tu raczej macie wypisane nieprawidłowości w związku z testami. Wiele błędów popełniono.
soruć

Post autor: soruć »

No i tam podobno jakieś problemy były z certyfikatami, czy poprawkami do certyfikatów... No nie pamiętam sama. Ale coś tak mi się kojarzy. My tam pasy mieliśmy, sprawdzały się zawsze, zajmują mało miejsca w samochodzie i nie ma z tym problemu. ;)
Liśka

Post autor: Liśka »

Wszędzie robią zamieszanie, bo to przecież konkurencja. Pamiętajmy o zdrowym rozsądku. Każdy z nas powinien mieć na uwadze dobro dziecka i dobrą organizacje. Warto szukać i znajdować takie rozwiązania. Sama lubię takie nowości fajne.
Miłoszewska

Post autor: Miłoszewska »

Smart Kid Belt wypadają całkiem dobrze. Jeżeli już chcecie patrzeć to szukajcie testów bardziej niezależnych od przemysłu. W Hiszpanii zrobili fajny test porównawczy i o jeszcze jednym czytałam. Tez porównawczy. Najważniejsze by nie patrzeć tak ślepo na same gwiazdki a na faktyczne wyniki.

odgłos szczekania psa
Oleśka

Post autor: Oleśka »

Kto będzie chciał to i tak kupi te pasy. Jak dla mnie są one mega fajne i praktyczne. Każdy kto się przekona sam na własnej skórze to dopiero będzie tak naprawdę wiedział jakie one są. Nie warto gdybać tyko wypróbować te pasy Smart Kid Belt.
ODPOWIEDZ