ADHD - czy z tego się wyrasta?

To miejsce na najróżniejsze tematy, niekoniecznie związane z modą i urodą. Sprawdź!
Awatar użytkownika
Ania Mak

ADHD - czy z tego się wyrasta?

Post autor: Ania Mak »

Mój dziewięcioletni syn ma zdiagnozowane ADHD. Chodzi na terapię, przyjmuje też leki. Ku mojej radości Concerta cena nie jest wysoka, pewnie dlatego, że jest to lek refundowany, dostępny wyłącznie na receptę. Niestety, syn wymaga stałej kontroli w zakresie zażywania leków.
Zastanawiam się, czy jest szansa, aby choroba całkowicie ustąpiła?
Jakie macie doświadczenia z ADHD?
Awatar użytkownika
jorahmormontrip

Re: ADHD - czy z tego się wyrasta?

Post autor: jorahmormontrip »

Zacznijmy od tego, że ADHD to nie jest choroba. Dziecko może być nadpobudliwe, ale żeby od razu nazywać go chorym? Bez przesady.
Jeżeli zależy wam na centrum medycznym, w którym będziecie mieli dostęp do wielu różnych specjalistów to polecam zapoznać sie z olmed łódź . Ja jestem bardzo zadowolona. Przez internet można umówić sobie wizyte, nie czekając niepotrzebnie w kolejce.
Awatar użytkownika
ilka

Re: ADHD - czy z tego się wyrasta?

Post autor: ilka »

Ja nie wiem, czy ADHD to choroba czy też nie, ale uważam, ze takie dziecko powinni zbadać neurolodzy i postawić diagnozę. Coś z pewnością jest przyczyną takiego stanu rzeczy i trzeba określić co, żeby móc wprowadzić ewentualne leczenie. Nie wiem, czy z takim dzieckiem nie trzeba udać się także do jakiegoś psychologa.
ODPOWIEDZ