Dobre liceum w Łodzi - co sądzicie

To miejsce na najróżniejsze tematy, niekoniecznie związane z modą i urodą. Sprawdź!
Awatar użytkownika
Marikaa

Dobre liceum w Łodzi - co sądzicie

Post autor: Marikaa »

Chciałabym wybrać dobrą szkołę średnią o ciekawym profilu, a dokładnie liceum i profilem Kosmetyka. W Łodzi podczas poszukiwań trafiłam na Cosinus i chciałabym Was zapytać, co o tym sądzicie oraz czy jest to dobre miejsce do nauki (ale i przygotowania do matury)?
Awatar użytkownika
DaminaNor

Re: Dobre liceum w Łodzi - co sądzicie

Post autor: DaminaNor »

Ja radziłabym Ci sprawdzić ofertę edukacyjną przygotowaną przez szkołę Cosinus. Poza tym znajdziesz u nich wiele świetnych profili m.in Kosmetyka, dlatego jak będziesz miała trochę czasu to odwiedź ich stronę internetową i sprawdź dokładnie. Moim zdaniem warto również z tego powodu, że dla swoich uczniów dają darmowe zeszyty, książki, czy nawet dodatkowe karnety sportowe i tablety aby mogli wygodnie i efektywnie się uczyć.
Awatar użytkownika
SanDelka

Post autor: SanDelka »

I bardzo dobrze, że jednak Cosinus otwiera swoje technikum oraz liceum dzienne dla dzieciaków. Z tego co widzę,rzeczywiście mają dużo ciekawszych kierunków które przyciągnął na pewno większe ilości dzieci i też później ich ścieżka kariery może być dużo bardziej obiecująca. No i zapewniają wiele dodatkowych możliwości od darmowych podręczników, aż po tablet i karnet sportowy.
Awatar użytkownika
DominikaSzel

Post autor: DominikaSzel »

Trudno się z Wami tutaj nie zgodzić więc jak już sprawdzisz na ich stronie internetowej to warto też dodatkowo upewnić się bezpośrednio w szkole i popytać w sekretariacie jak to będzie wyglądało dokładnie też w zakresie książek, zeszytów, ale również karnetów sportowych i tablet. Sama szkoła na pewno nic nie kosztuje, więc to jest też ogromny plus Cosinusa.
Awatar użytkownika
Quessa

Post autor: Quessa »

Jeżeli juz stawiacie na szkołę średnią, czyli liceum dzienne bądź technikum w szkole średniej Cosinus Łódź możecie liczyć na darmowe podręczniki, zeszyty oraz karnet sportowy, czy tablet. A do tego świetnie zestawili kierunku, bo m.in w technikum kształcą na: informatyk, programista, rachunkowość, hotelarstwo, turystyka i to oczywiście całkowicie bezpłatnie. Dlatego podzielam opinię poprzedników i również mogę w pełni się zgodzić, że warto przynajmniej wziąć ich pod uwagę podczas wyboru!
Awatar użytkownika
onczao

Post autor: onczao »

Dla mnie jaka do jakiej szkoły chodzi moja córka nie ma większego znaczenia. Problem zawsze miałam z książkami ale na szczęście udało mi się znaleźć miejsce https://www.taniaksiazka.pl/seria/operon-nasza-szkola gdzie można tanio kupić podręczniki
ODPOWIEDZ