Gdzie wysłać dziecko do szkoły?
To miejsce na najróżniejsze tematy, niekoniecznie związane z modą i urodą. Sprawdź!
- Dolka3
Gdzie wysłać dziecko do szkoły?
Powoli już nadchodzi ten czas, gdy będę musiała wybrać szkołę dla mojej córki. Chodzi konkretnie o Warszawę, najlepiej blisko centrum. Nie zapisaliśmy się do anglojęzycznego przedszkola, czego teraz bardzo żałuje. Macie może jakieś sprawdzone podstawówki? Chętnie się dowiem jakie macie opinie o różnych szkołach.
- Alamala
Re: Gdzie wysłać dziecko do szkoły?
W Warszawie na szczęście masz bardzo duży wybór szkół, co do anglojęzycznych - prywatnych, to również. Fajnie, że chcesz wysłać dziecko do takiej, ja wysłałam i bardzo się cieszę, widzę różnicę z innymi dziećmi jeżeli chodzi o język angielski. Te Vizja Okopowa - tą polecam z czystym sumieniem. Dużo angielskiego, bardzo dużo. Teraz przy koronawirusie wszystkie zajęcia były prowadzone zgodnie z harmonogramem, tylko online.
adwokat kościelny łódź
adwokat kościelny łódź
- Slavka
Prywatna szkoła to dobry wybór według mnie. Widzę to na przykładzie szkoły mojej córki. W tej sytuacji super sobie dyrekcja poradziła, a nauczyciele normalnie prowadzili właśnie lekcje, także i te dodatkowe. Mowa tu o wspomnianej już Te Vizji.
- WojWoj
Dokładnie, ta sytuacja dużo pokazała co do edukacji w naszym kraju. Podejrzewam, że wiele szkół, głównie publicznych nie było gotowych na taki szok. A kto sobie poradził lepiej to na pewno już wyszło, a jak nie to będzie wychodzić z każdym dniem.
- MartinnO
Szkoła przy Okopowej to rzeczywiście świetne miejsce, jest to nawet i cały kompleks edukacyjny, gdzie Twoja córka będzie mogła zakończyć edukacje w liceum z międzynarodową maturą. Fajny, dogodny dojazd, komunikacja co chwile tu jeździ, jak to w centrum. Dzieci chwalą i to bardzo.
- Luizka56
Jeśli chodzi o młodsze dzieci i wybór odpowiedniego przedszkola to serdecznie polecam Tequestę. To prywatna placówka dwujęzyczna z bogatą ofertą zajęć dodatkowych - obecnie chodzi tutaj mój synek, wcześniej przedszkole skończyła córeczka Jesteśmy bardzo zadowoleni
- dama89
Wybór szkoły z pewnością nie jest prosty... Nawet ja już mamy coś na oku dla siebie, to potem trzeba przejść tą całą rekrutację. Jak chcecie się dowiedzieć - jak to wszystko w praktyce wygląda, poczytajcie sobie tutejsze https://www.nowaera.pl/szkola-srednia-b ... wej-szkoly informacje.
- ber002
Ogólnie wybór odpowiedniej szkoły nie należy do najłatwiejszego wyboru, ale wydaje mi się, że warto wybrać wspomnianą już tutaj Te Vizję na Okopowej, ponieważ to prywatna szkoła z bardzo dużym zaangażowaniem w edukację każdego dziecka.
- travel
Mówicie, że Te Vizja na Okopowej to dobre rozwiązanie? Zainteresowała mnie ta możliwość, ponieważ w przyszłym roku moje dziecko wybiera się do 1 klasy szkoły podstawowej i tak naprawdę zależy mi na tym, aby szkoła była prywatna. Podobno szkoła jest dwujęzyczna i kładzie ogromny nacisk na język angielski? Czy to prawda?
- emilka902
Moje dziecko skończyło właśnie szkołę podstawową i teraz do niego należy wybór związany z dalszą drogą edukacji. Ja tylko mogę cokolwiek doradzić wspólnie z mężem, a tak dziecko już powinno wiedzieć, w którą stronę chce się iść.
- Marikaa
To zależy w jakim wieku jest twój maluch, jeżeli szukacie w Warszawie dobrego przedszkola, czy żłobka to ja tutaj jak najbardziej mogę polecić Wam żebyście zwrócili uwagę na międzynarodowe niepubliczne przedszkole Tequesta z super nauczycielkami oraz dobrze prowadzonymi zajęciami również językowymi, aby dzieciaki mogły w tym najlepszym czasie chłonąc nowe informacje co na pewno zaowocuje już kiedy pójdą do szkoły. No i też warto wspomnieć, że są laureatami najlepszego przedszkola w 2019
- keny
Oj, no to może być problem, ale ja Wam powiem, że tutaj https://www.nowaera.pl/szkola-srednia-b ... wej-szkoly piszą, że jeśli się z dzieckiem wszystko ładnie omawia, to ten etap jakoś da się przejść. Oczywiście tutaj mowa o szkole średniej, a to też jest sporawy problem.
- jorahmormontrip
Post autor: jorahmormontrip »
Jeśli chodzi o książki i podręczniki to taniej nie widziałam aniżeli w księgarni https://www.taniaksiazka.pl/tanie-podre ... a-562.html . Teraz w ogóle na stronie często są promocje, to tym bardziej konkurencja dla innych miejsc.
- ber002
Muszę przyznać, że jest to bardzo dobra szkoła. Syn za rok kończy podstawówkę i zastanawiamy się również nad ofertą liceum w tym samym miejscu. Wierzę, że zaangażowanie szkoły jest na tyle odpowiednie, że matura międzynarodowa zostanie napisana z najwyższym wynikiem, co otwiera później drogę rozwoju.
- emilka902
Mam wrażenie, że bardzo ciężko doradzić, bo każdy rodzic tak naprawdę ma innego wymagania i każdego dziecko w inny sposób przykłada się do nauki. Zalecałabym jednak mimo wszystko zapisanie dziecka do prywatnej szkoły. Powinniście być wtedy z efektów nauki bardzo zadowoleni. My jesteśmy, więc się to sprawdza.
- sheridan.smith
Post autor: sheridan.smith »
Głównie zastanawiam się nad szkołą prywatną.
- dominika
A co z wyprawką szkolną? Warto wiedzieć, gdzie najlepiej kupić wszystkie artykuły niezbędne do szkoły. Biurowy sklep internetowy Biurwa ma wszystko, czego potrzebujecie: https://biurwa.pl/zeszyty-szkolne . Polecam się zainteresować.
- kamila
My zastanawialiśmy się nad szkołą publiczną i prywatną, ale ostatecznie wybraliśmy publiczną, gdzie zdecydowało pójść więcej dzieci z grupy przedszkolnej. Natomiast kluczową kwestią było dla nas wybranie ubezpieczenie NNM. Przejrzeliśmy z mężem wiele ofert porównując je ze sobą, ale najkorzystniej wypadła ta oferta https://cuk.pl/kalkulator-nnw-dziecka Polecam wam zaintersować się tym tematem w wolnej chwili.
- ami898
W Te Vizji właśnie bardzo podoba mi się to, że zwraca się uwagę nie tylko na rozwój intelektualny, ale odbywa się tam wiele zajęć sportowych, które są odskocznią i relaksem między zajęciami. Dziecko też powinno uczęszczać na zajęcia wychowania fizycznego, aby dbać o swoją sprawność.
Post autor: Aha »
Wszystko zależy w jakim wieku już jest dziecko? Jaka szkoła cię interesuje? Jeżeli chodzi o szkoły ponadpodstawowe najlepiej sprawdzić na ich temat opinie etc. A tutaj https://www.nowaera.pl/szkola-srednia-b ... zac-punkty możesz dowiedzieć się wielu cennych informacji, np. jak obliczyć punty z testów?
Post autor: baśka »
To jest zawsze trudny wybór. Wiadomo, że każdemu rodzicowi zależy na jak najlepszej szkole dla dziecka. Super, ponieważ teraz są różne takie gadżety typu smartwatch dla dzieci z gps . Kupiłam taki synowi, dużo lepiej się sprawdza szczerze mówiąc niżby telefon nosił do szkoły. Pozwalam mu też samemu czasem wracać, niech się uczy samodzielności. A ja mogę w każdej chwili zlokalizować gdzie jest.
Post autor: samuś »
W moim przypadku zaproponowałam mojemu dziecku aby zaczęło naukę w liceum. Kupiłam mu do nauki podręczniki z tej strony tutaj https://www.taniaksiazka.pl/podreczniki ... _1798.html . Ma do wyboru książki plus ćwiczenia aby pracować w domu.
Post autor: żana321 »
Uważam, że szkoła dwujęzyczna to całkiem ciekawa opcja, jeżeli chodzi o edukacje dzieci i młodzieży. Wiadomo, że język obcy jest bardzo ważny. Liceum Te Vizja zapewnia dużo obowiązkowych lekcji angielskiego, które dla dziecka nie są męczące. Wszystko też w ramach programu IB, który umożliwia napisanie matury międzynarodowej. Na stronie szkoły jest cała oferta oraz informacje, w jaki sposób ten program jest realizowany.
Post autor: tików »
Ja szukałam szkoły gdzie są dobre zajęcia logopedyczne, ale nie znalazłam, więc dziecko zapisałam do najbliższej szkoły. I po szkole odwiedzamy gabinet logopedyczny Kabaty - córka robi ogromne postępny
Post autor: majuś »
Zgodzę się z tym, że w dzisiejszych czasach jest wiele możliwości, jeśli chodzi o studia i matura międzynarodowa jest interesującym rozwiązaniem. Czytałam właśnie ofertę Te Vizji i czytałam o programie IB. To świetna perspektywa dla wielu ambitnych osób, które mają konkretne plany na dalszą edukację.
Post autor: Juśka »
Wybór szkoły czasem naprawdę bywa ciężki, szczególnie jeżeli jest to szkoła ponadpodstawowa. Nam bardzo pomogła https://www.nowaera.pl/szkola-srednia-b ... rekrutacja w wyborze nowej szkoły, dowiedzieliśmy się jak dokładnie się do niej przygotować
- bartlomiejwysocki
Post autor: bartlomiejwysocki »
Ja słyszałem, że bardzo bogatą ofertę programową ma prywatna szkoła podstawowa Świat Ucznia. Warto zapoznać się z ofertą programową oraz z dostępnymi informacjami. Na pewno można znaleźć wiele ciekawych i praktycznych informacji. Co ważne, z tego co widać w opiniach internetowych, szkoła nie ma wygórowanych stawek, a to jednak bardzo istotny element.
Post autor: MajkaF »
Dolka3, a czy brałaś może pod uwagę osobistą naukę dziecka? Z domu lub z innego miejsca? W ten sposób nie poślesz dziecka do "byle jakiej" szkoły, tylko korzystając z gotowych materiałów będziesz przekazywać wiedzę samodzielnie swojej pociesze. Taką możliwość daje edukacja domowa, która w Polsce na szczęście jest legalna i cieszy się coraz większą popularnością.
Piszę Ci o niej, ponieważ sama postanowiłam uczyć swoje dzieci właśnie w tej formie kształcenia. Miałam wybór: albo dzieci posyłam do lichej szkoły, albo wożę je 40 km do miasta, albo uczę sama. Opcja była prosta i uważam, że była to świetna decyzja. Moje dzieci gdy spotykają się ze swoimi kolegami na wsi, przewyższają je elokwencją i wiedzą, mają czas na zabawę i rozwijanie pasji, podczas gdy tamte są przemęczone i niespecjalnie uśmiechnięte.
Piszę Ci o niej, ponieważ sama postanowiłam uczyć swoje dzieci właśnie w tej formie kształcenia. Miałam wybór: albo dzieci posyłam do lichej szkoły, albo wożę je 40 km do miasta, albo uczę sama. Opcja była prosta i uważam, że była to świetna decyzja. Moje dzieci gdy spotykają się ze swoimi kolegami na wsi, przewyższają je elokwencją i wiedzą, mają czas na zabawę i rozwijanie pasji, podczas gdy tamte są przemęczone i niespecjalnie uśmiechnięte.
Post autor: KasiexWawa »
Dolka, nie żałuj niczego. Przejdź na nauczanie domowe swojego dziecka. Oczywiście jeśli tylko masz czas i chcesz wziąć sprawę edukacji swojego dziecka we własne ręce. Istnieje wiele różnych placówek szkolno-wychowawczych, które zapewniają bezpłatne materiały do nauki, albo nawet całe platformy edukacyjne. Jedną z pierwszych i najpopularniejszych jest Centrum Nauczania Domowego. Odezwij się do nich i podpytaj, czy nie jest za późno żeby zapisać swoje dziecko. Ewentualnie możesz skorzystać z formularza zapisu tutaj: https://domowi.edu.pl/rekrutacja-2022-2023/ jeśli jesteś przekonana do edukacji domowej.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Moda damska
- ↳ Moda dziecięca
- ↳ Moda męska
- ↳ Kosmetyki
- ↳ Okazje
- ↳ Kosmetyka - zabiegi
- ↳ Okulary
- ↳ Kosmetyki naturalne
- ↳ Jakich kosmetyków używasz?
- ↳ Dermokosmetyki