Pielęgnacja roweru

To miejsce na najróżniejsze tematy, niekoniecznie związane z modą i urodą. Sprawdź!
Awatar użytkownika
Wslizg

Pielęgnacja roweru

Post autor: Wslizg »

Wiecie może jakie sa najlepsze preparaty do pielęgnacji roweru i jak dobrze dbać o ten sprzęt? Sama szukam odpowiednich środków ale wolałabym rady od kogoś z doświadczeniem. Trochę w tym artykule https://portal.bikeworld.pl/artykul/por ... _myc_rower już udało mi się, znaleźć fajnych informacji ale moze jeszcze coś podpowiecie?
Awatar użytkownika
truvo

Re: Pielęgnacja roweru

Post autor: truvo »

Niestety nie za dużo osób dba swoje rowery i myśli o pielęgnacji. Ja jestem jedną z takich osób i po sezonie zawsze staram się doprowadzić rower do właściwego stanu. Przeglądam oferty sklepów sklepzrowerami.pl i podobnych w poszukiwaniu konkretnych części które wymagają wymiany oraz środków do czyszczenia i jestem zadowolony.
Awatar użytkownika
Majka

Post autor: Majka »

Miło usłyszeć, że ktoś tak jak ja uwielbia jeździć na rowerze :)
Poleca http://rowertour.com/c/374/kaski-damskie , tutaj dostaniesz też całkiem ciekawe akcesoria jak kaski, czy foteliki rowerowe, które szczególnie zainteresują Cię gdy będziesz potrzebował udać się na przejażdżkę z dzieckiem :)
Awatar użytkownika
keny

Post autor: keny »

No jasne, że o rowery trzeba dbać, tak samo jak o dom czy samochody. A możemy do tego wykorzystać na przykład specjalne Narzędzia rowerowe , dostępne chociażby na Ceneo. Prawda jest taka, że po prostu jest to niesamowicie wygodny środek lokomocji i jeśli się już nim poruszamy, to musimy pamiętać o jego potrzebach ;) .
Awatar użytkownika
Marikaa

Post autor: Marikaa »

A czy zastanawialiście się może nad wyborem wiaty rowerowej ponieważ jest to duża wygoda zarówno w zakresie przechowywania rowerów w ciągu roku, ale też ochrona przed deszczem i śniegiem. Fajnie jakby takie rozwiązania były przy większych firmach to pracownicy chętniej wybraliby właśnie jazdę rowerem :)
ODPOWIEDZ