Rekrutacja do szkół średnich - jak to będzie?

To miejsce na najróżniejsze tematy, niekoniecznie związane z modą i urodą. Sprawdź!
Awatar użytkownika
Ania Mak

Rekrutacja do szkół średnich - jak to będzie?

Post autor: Ania Mak »

Zbliżają egzaminy ósmoklasisty i gimnazjalne, a potem rekrutacja do szkół średnich. Tak się składa, że u mnie w rodzinie jest ósmoklasistka i dwie gimnazjalistki, wszystkie chcą kontynuować naukę w tej samej szkole – w liceum. Poziom jest tam wysoki, wymagania rekrutacyjne także, chętnych dużo, więc wiadomo, że część na pewno będzie musiała wybrać inną szkołę.
I tu mam pytanie, znalazłam ostatnio artykuł https://www.portaloswiatowy.pl/komunika ... 16545.html , z którego jasno wynika, że nie można publikować listy osób przyjętych do szkoły w internecie.
Czy oznacza, że konieczna będzie wizyta w szkole, aby dowiedzieć się, czy dziecko zostało przyjęte, czy też nie?
Awatar użytkownika
kolser

Re: Rekrutacja do szkół średnich - jak to będzie?

Post autor: kolser »

Widziałem takie tematy na innych forach. Znajdziesz coś na pewno.
Zastanawiałem się, jak to jest: trzymać kogoś za rękę.
Założę się, że w czyjejś dłoni można było odnaleźć wszystkie tajemnice wszechświata.
Awatar użytkownika
thank1

Post autor: thank1 »

Macie w ogóle na oku jakieś liceum dla swojego dziecka? Jaka placówka waszym zdaniem jest najlepsza? Niepubliczne Liceum Ogólnokształcące nr 6 przy ul. Bacha w Warszawie zapewnia dobre warunki i sporo zajęć przygotowujących do matury. Zawsze będzie można lepiej ją zdać.

kształtowniki aluminiowe łódź
Awatar użytkownika
kijek8

Post autor: kijek8 »

thank1 pisze: ↑12 wrz 2019, 23:09 Macie w ogóle na oku jakieś liceum dla swojego dziecka? Jaka placówka waszym zdaniem jest najlepsza? Niepubliczne Liceum Ogólnokształcące nr 6 przy ul. Bacha w Warszawie zapewnia dobre warunki i sporo zajęć przygotowujących do matury. Zawsze będzie można lepiej ją zdać.
Świetnie, że teraz można sobie wybrać szkołę i samemu zdecydować, gdzie chce się uczyć. Właśnie Niepubliczne Liceum Ogólnokształcące nr 6 przy ul. Bacha ma nauczycieli, którzy zadbają o dobre zdanie matury. Mają dobre podejście do uczniów i zależy im na tym, by przekazać uczniom, jak najwięcej.
ODPOWIEDZ