rozwod cywilny i koscielny

To miejsce na najróżniejsze tematy, niekoniecznie związane z modą i urodą. Sprawdź!
Awatar użytkownika
stella

rozwod cywilny i koscielny

Post autor: stella »

hej wiecie moze czy oba moga isc jednoczesnie?
Awatar użytkownika
marcin

Re: rozwod cywilny i koscielny

Post autor: marcin »

Nie, nie, nie... Najpierw rozwód w sądzie rodzinnym, a później sprawa w sądzie kościelnym, który może stwierdzić nieważność małżeństwa. Rozwody kościelne nie istnieją, jakiś głupi i całkowicie mylący skrót myślowy się wkrada ost...
Awatar użytkownika
stella

wazne ze zrozumiaes o co chodzi... dzieki za odp mimo czepialstwa.... niepotrzebnego...
Awatar użytkownika
marcin

Post autor: marcin »

To nie jest niepotrzebne czepialstwo, tylko istota sprawy w ogóle... Sąd kościelny nie stwierdza nieważności małżeństwa tak łatwo... Musiały zaistnieć konkretne okoliczności, by to się udało, a jeśli używasz sformułowania rozwód kościelny to od razu radzę Ci pójść chociaż na konsultację do adwokata kościelnego...
Awatar użytkownika
stella

To ten co mnie reprezentuje w sadzie rodzinnym mi nie pomoze?
Awatar użytkownika
Wahid88

Post autor: Wahid88 »

Nie. To musi byc adwokat kościelny
https://www.adwokatkoscielny.pl/
Awatar użytkownika
Modnaja

Post autor: Modnaja »

Szczerze mówiąc to dośc trudne sprawy. Moim zdniem warto udać się do adwokata ktory to wszystko ogarnie bo prawo jest tak zakręcone że cięzko samodzielnie dac sobei z tym wszystkim rade. W rozwodach bardzo dobrą pomoc oferuje mecenas Budrewicz. Jest bardzo konkretny i bardzo profesjonalnie podchodzi do każdej sprawy. Poza tym odpowiada wyczerpująco na każde pytanie.
Awatar użytkownika
elena

Post autor: elena »

Rozwód nigdy nie jest prostą sprawą. Wiele osób oprócz rozwodu cywilnego prawnie także stwierdzić nieważność takie małżeństwa przed sądem biskupim. Nie jest to proste, ale przy odpowiednim wsparciu – jest możliwe. Tutaj http://www.poradniasalomon.pl/ namiary na adwokata kościelnego, który może pomóc w temacie. Warto umówić się na konsultacje.
Awatar użytkownika
Doria

Post autor: Doria »

Nie znajdziesz raczej miejsca, w którym skorzystasz z porad w obu tematach. To po prostu dwa odrębne postępowania, prowadzone przed innymi instytucjami. W temacie rozwodu cywilnego odezwij się tutaj https://jrkancelaria.pl/ . Możesz liczyć na kompleksową obsługę. Nie tylko w temacie samego rozwodu, ale także np. alimentów czy podziału majątku. Sprawdź, dyskretni i profesjonalni.
Awatar użytkownika
bodis

Post autor: bodis »

Jeśli chodzi o rozwody w sądzie rodzinnym to na pewno tutaj https://gautier.com.pl/rozwod-i-separacja/ warto sobie zerknąć. Jest tam namiar na prawnika, który specjalizuje się w tego typu sprawach. Myślę, że warto zgłosić się do profesjonalnego pełnomocnika, aby pomógł nam w tym wszystkim. Samodzielnie bardzo trudno podejść z odpowiednim dystansem do wszystkiego.
Awatar użytkownika
Calypso88

Post autor: Calypso88 »

Hej, jest tutaj ktoś jeszcze ? Ja jestem troche załamana :( Ciężko mi. Jestem po rozprawie, wygrałam dzięki panu mecenasowi Pawłowi Budrewiczowi. Były mąż strasznie mnie chciał szkalowac przed sądem ale mu się nie udało. Teraz jestem sama w domu i.... tak jakoś pusto :(
Awatar użytkownika
izka01

Post autor: izka01 »

Dobrze mieć adwokata przy rozwodzie, zawsze to pomoc i wsparcie. Tym bardziej, że różne są sytuacje. Sama z takiej pomocy korzystałam. Kancelaria Adwokacka Węgłowski jest pod tym względem godna polecenia, z resztą nie tylko jeśli o rozwody chodzi.
Awatar użytkownika
mordka31

Post autor: mordka31 »

Jeśli chodzi o kwestie rozwodu cywilnego, warto przede wszystkim podejść do tego prawnie i przygotować się na działanie. Ze swojego własnego doświadczenia wiem, jak ważne jest tutaj zadbanie o wszystkie aspekty i najdrobniejsze rzeczy. Polecam zatem stronę https://ekancelaria.tv/ gdzie trafisz na bardzo rozwojowe i naprawdę dopasowane pomoce prawne.
karoliną

Post autor: karoliną »

Nie, nie, nie... Najpierw rozwód w sądzie rodzinnym, a później sprawa w sądzie kościelnym, który może stwierdzić nieważność małżeństwa. Rozwody kościelne nie istnieją, jakiś głupi i całkowicie mylący skrót myślowy się wkrada. Takze zastanowcie sie nad tym dobrze i powaznie
miłość

Post autor: miłość »

Ja uważam, że jak nie ma odwrotu to trzeba wziąć się za dobrą linię obrony, może rozmowa z adwokatem Ci pomoże? Lepiej będzie jak udacie się do kancelarii Sobczak Maciejewska Zając. Te Panie wykazują ogromne zaangażowanie w sprawę, więdzą jak podejśc człowieka, może taki profesjonalista wam pomoże.
embi

Post autor: embi »

Nie mogą iść jednocześnie. W pierwszej kolejności musisz uzyskać rozwód cywilny, aby po jego uprawomocnieniu móc starać się o rozwód kościelny. Niemniej jednak warto też wiedzieć, że o ile łatwiej uzyskać rozwód cywilny (to w większości przypadków jest kwestia formalna), to rozwód cywilny (a w rzeczywistości stwierdzenie nieważności małżeństwa kościelnego, jest znacznie bardziej skomplikowane. Tutaj nie tylko warto skorzystać z pomocy doświadczonego adwokata kościelnego, ale również samemu posiadać rzetelne dowody, że małżeństwo zostało zawarte nieważnie. W skompletowaniu dowodów pomoże Ci dobry adwokat kościelny, tak więc nie ma się czego obawiać :)
embi

Post autor: embi »

Jeszcze dodam, że jeżeli szukasz jakiegoś dobrego adwokata kościelnego, to mogę Ci ze swojej strony polecić Panią adwokat Magdalenę Wojdała. To osoba, która posiada odpowiednią wiedzę i doświadczenie oraz jest bardzo zaangażowana w każdą sprawę. U mnie udowodniła, że proces o stwierdzenie nieważności małżeństwa kościelnego nie musi wcale trwać 4-5 lat. Sprawa zamknęła się w niecałe 2 lata po uzyskaniu rozwodu cywilnego.

Dane do niej:
- strona: https://kancelariawojdala.pl/adwokat-koscielny/
- e-mail: [email protected]
- telefon: 515 293 236
Julia

Post autor: Julia »

Jeżeli Ci zależy na obu to musisz znaleźć odpowiednią kancelarię która zagłębi się w tą sprawę. Ja słyszałem wiele niepochlebnych opinii o Mateuszu Mickiewiczu więc jego bym pominęła wybierając adwokata.
ODPOWIEDZ